Mesajlaşma uygulamalarının ve sosyal medya platformlarının sayısının artmasıyla artık yüz yüze veya telefonda konuşmak yerine mesajlaşıyor, mesajlaşırken gülerek rastgele mesajlar gönderiyoruz. Peki random atmak nedir? Sıradan veya gelişigüzel kahkahalar olarak ifade edilen dijital kahkahanın şekline biraz daha yakından bakalım.

Günümüz dünyası artık dijital veya internet çağı olarak adlandırılmaktadır. Diğer birçok disiplin gibi sosyal hayatımız da artık dijital dünyada yaşıyor. Sosyal medya platformlarının ve mesajlaşma uygulamalarının yükselişi ile telefonda veya yüz yüze konuşmak yerine durmadan kısa mesajlar gönderiyoruz. Mesajlaşma sırasında ilginç bir şey olursa, rastgele atılır.

Rastgele kahkaha veya rastgele fırlatma olarak adlandırılan kahkaha, dijital kahkahadaki evrimin son hali olarak kabul edilir. Noktalama işaretlerini kullanarak ifadeler yaptım ve emoji kullanarak rastgele harfleri düzenleyerek gülmeye başladım. Rastgele atışın ne olduğuna, kelimenin ne anlama geldiğine ve bunu neden yaptığımıza daha yakından bakalım.

Random ne demek?

Şans İngilizce bir kelimedir. Kelimenin anlamına tesadüfen bakarsak rastgele, rastgele, rastgele gibi tanımlarla karşılaşırız. Oyuncular rastgele kelimesini zaten biliyorlar çünkü bir oyunun ayarları veya modu ile uğraşmak istemiyorsanız rastgele seçeneğini seçin ve önünüzde rastgele bir mod açılacaktır.

Random atmak nedir?

Rastgele atışlar veya rastgele kahkahalar olarak ifade edilen durumlar, bir tür dijital kahkahadır. Belirli bir desen yok. Genellikle bir bilgisayar veya mobil cihazın klavyesinde parmakla en kolay ulaşılabilen tuşların birbiri ardına kullanılmasıyla belirli bir uzunlukta anlamsız bir satır elde edilmesiyle oluşturulur. Herhangi bir mesajlaşma uygulaması veya sosyal medya platformu ile kullanılabilir.

Rastgele genellikle özel bir mesajda gülerken atılır, ancak bazı kullanıcılar sosyal medya platformlarındaki gönderilerde rastgele kullanarak gülerler. Rastgele gülümsemeler bile emoji tarafından desteklenebilir. Kullanım tamamen kullanıcının tercihine bağlıdır.

Neden Random kullanıyoruz?

Henüz bu konuda sosyolojik bir araştırma olduğunu sanmıyorum ama forumlarda ve sözlüklerde açılan en eski konunun 2015 yılında yazıldığını görebilirsiniz. Başka bir deyişle, rastgele kahkahaların tarihi o kadar da eski değil.

Android’de iPhone emojisi nasıl kullanılır? iPhone emoji yapma

Bilgisayarınızın klavyesini kullanan birine metin mesajı gönderirken, emoji eklemek neredeyse bir e-postaya dosya eklemek kadar zordur. Bu tür rastgele kahkahaların ilk kez ortaya çıktığı söylenebilir. SMS sırasında, noktalama işaretli ifadeler yaratmaya devam ettim, bu yüzden başka bir gülümseme oluşturmak istenebilirdi.

Bir mobil cihazın klavyesine bakmak bazı sorunlara neden olur. Mobil cihazlarda klavye, harf klavyesi olarak açılır. Emoji klavyesine veya noktalama klavyesine erişmek için birkaç tuşa dokunmanız yeterlidir. Bu nedenle, zaten açık olan bir harf klavyesinde rastgele bir tuşa basmak, gülmeyi kolaylaştıracaktır.

Neden rastgele fırlatma sorusunun bir başka cevabı da emojilerde saklı olabilir. Bugün binlerce emoji var, ancak çoğu insan için pek kullanışlı değiller. Bazı kullanıcıların başkalarını emojilerine göre yargıladığı bile biliniyor. Bu nedenle bazı kullanıcılar için emoji kullanma riskinden ziyade rastgele karakterler kullanmak daha güvenli olabilir.

Dünyanın farklı ülkelerinden random gülme örnekleri:

İspanya: jajaja
ABD: hahaha / LOL
Güney Kore: kkkkk
Nijerya: lwkmd
Yunanistan: xaxaxaxa
Brezilya: rsrsrsrs
İtalya: ah ah ah
İsrail: xa xa xa
Endonezya: wkwkwkwkwk
Fransa: mdr
İzlanda: hihi
Tayland: 55555
Danimarka: hæ hæ
Japonya: www
Türkiye. asdfghjklkjhgfds

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir