Meta, 11 Ekim’de Meta Connect adlı bir etkinlikte yeni Meta Quest Pro VR başlığını tanıttı.

Meta Make-A-Video özelliğini tanıttı

Yılın belki de son teknoloji lansmanlarından biri olan Meta Connect etkinliğinde şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, yeni Meta Quest Pro VR gözlüklerini tanıttı. Önceki nesle göre birçok yeni özelliği bünyesinde barındıran Meta Quest Pro, metaverse ve artırılmış gerçeklik kavramını yeniden yazmaya geliyor!

Bir önceki cihaza göre daha pahalı olmasının yanı sıra kullanıcılara birçok yeni özellik sunan Meta Quest 2, Meta Quest Pro hem artırılmış gerçeklik hem de sanal gerçeklik gözlüğü olarak çalışacak.

Meta Quest Pro’nun özellikleri

Büyük tasarım değişikliklerine uğrayan Meta Quest Pro, dışarıdan bir kayak gözlüğü gibi görünüyor. Artık küçük ve taşınabilir olan bu cihaz sadece 500 gramdır.Camın halka sisteminin kafaya iyi oturacağına inanılmaktadır. Yeni lens, önceki nesle göre %40 daha incedir. Bu sayede Quest Pro’da sunulan artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik deneyimleri sağlanabilmektedir. Görüntü kalitesinde %37 artış sunan Meta, cihazı profesyonel çalışma ve oyun için tasarlamış gibi görünüyor.

Meta Quest Pro’da karşılaştığımız bir diğer özellik ise yüz ve takip olacak. Cihaza kurulan kamera, kullanıcının yüzünü doğru bir şekilde takip edebilecek ve sanal ortama aktarabilecek. Güvenlik kamerası, sahibinin tam olarak nereye baktığını gösterecektir. Bu sayede metaverse’deki gerçekliğin daha da artacağına inanılıyor. Snapdragon XR2+ işlemci ile gelen sanal ekran, %50 daha iyi performans sunacak. Yeni sürümle birlikte kamera ve kontroller eklendi. Bu sayede çevreyi daha iyi keşfetmek mümkün olacaktır.

  • İşlemci: Snapdragon XR2
  • Ekran: İki adet 1800×1920 ppe (göz başına piksel) LCD
  • Bellek: 12 GB RAM
  • Depolama: 256 GB hafıza
  • Fiyat: 1.499 dolar
  • Diğer:
    • Hareket izleme kameraları ve sensörleri
    • Şarj edilebilir, sensörlü kontrolcüler

Meta Quest Pro, 25 Ekim’de 22 ülkede satışa sunulacak. 1499$ fiyat etiketi ile cihaz, piyasadaki en pahalı başlıklar arasında yerini aldı.

Peki siz Quest Pro VR modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Meta tanıttığı ürünlerle gelecekte arttırılmış gerçeklik teknolojisinde beklediği yerde olabilecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir