Meta tarafından yapılan tanıtımda yazıları fotoğrafa ve tasarımlara çeviren Make-A-Video özelliği duyuruldu.

Make-A-Video adlı özelliği ile dikkat çeken Meta, geliştirilecek bu sistemin ilerleyen yıllarda çok daha başarılı çalışmalara imza atacağına duyurdu. Mevcut versiyonda kullanıcıların girdikleri cümleler ile 5 saniyelik videolar oluşturması mümkün. Sesin bulunmadığı platformda başlangıç aşaması olması nedeniyle başarılı sonuçlar alınamayabilir. Ancak teknoloji üzerinde çalışmalarını sürdürecek olan Meta, kısa süre içerisinde platformun çok daha iyi bir hizmet sunmasını hedefliyor.

Meta toplu davalarla karşı karşıya

Make-A-Video nasıl kullanılacak?

Tüm kullanıcılara açık hale getirilmeyen yeni özellik, kullanıma açıldıktan sonra kullanıcıların platforma giriş yapması ve oluşturulmasını istediği içeriğe uygun cümleler yazması yeterli olacak. Geniş bir görsel arşivi bulunan yapay zeka sisteminde, girilen cümleler ile bu arşivdeki içerikler eşleştirilerek. Bu doğrultuda görseller oluşturulacak.

Yapay zeka sisteminin olması ise sistemin geliştirilebilmesi adına test edilmesi gerektiğini de ortaya koyuyor. Bu nedenle özellik kullanılmaya devam edildikçe elde edilen sonuçlar da çok daha başarılı olacak.

Geçtiğimiz günlerde ise OpenAI tarafından geliştirilen DALL-E herkesin kullanımına sunulmuştu. Meta’dan da yeni hamlenin gelmesi benzer platformların popüler hale geleceğini gösteriyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir