Qualcomm şirketinin ilk PC işlemcisi olan Snapdragon X Elite, Baldur’s Gate 3 ile yapılan oyun performans testinden gamerları etkilemeyi başardı.

Yarı iletken teknoloji devi Qualcomm’u çoğunlukla mobil işlemci üreticisi olarak tanımaktayız. Ancak firma, 24 Ekim 2023 tarihinde Hawaii’de düzenlenen bir etkinlikte ilk dizüstü bilgisayar işlemcisi Snapdragon X Elite’ın tanıtımını yaptı. Hatta şirket Arm tabanlı bu işlemcinin Apple’ın M serisiyle rekabet edeceği söylentileri bile geldi. Peki Snapdragon X Elite işlemci oyunlarda nasıl performans gösterebiliyor? Test ediliyor.

Qualcomm şirketinin ilk PC işlemcisi olan Snapdragon X Elite, Baldur's Gate 3 ile yapılan oyun performans testinden gamerları etkilemeyi başardı.

Qualcomm Snapdragon X Elite Oyun Tarafında Nasıl Performans Gösteriyor?

Konuşulanlara göre, Intel 13. nesil Core i7-1360P ve i7-1355U işlemcilerden iki kat daha güçlü olduğu söylenen Qualcomm Snapdragon X Elite, TSMC’nin 4 nanometre mimarisiyle üretilmekte. Bu işlemcinin standart saat hızı 3,8 GHz iken çift çekirdeklerde bu hız 4,3 GHz’e çıkabiliyor. AI açısından da gelişmiş bir yonga seti olan Snapdragon X Elite, Qualcomm’u en büyük işlemci üreticileri Intel, Apple ve AMD ile rekabete soktu. Peki bu rekabetin sonucu oyun oynamaya da uzanacak mı?

İşlemcinin yaratıcısı Devin Arthur, Baldur’s Gate 3’ü Qualcomm Snapdragon X Elite işlemciyle desteklenen bir dizüstü bilgisayarda oyun denemesi yaptı. Devin’in paylaştığı video, oyunun 1080p çözünürlükte saniyede 30 kare (30 FPS) oynanabileceğini göstermekte. Bunun hakkında düşük olduğunu düşünebilirsiniz ama önemli bir noktası bulunuyor.

Bu önemli noktası Baldur’s Gate 3’ün Qualcomm Snapdragon X Elite için optimize edilmemiş olmasından kaynaklı. Buna rağmen işlemcinin, 30 FPS oynanışı mümkün kıldığı için kullanıcılar tarafından övgüye layık görüldü. Üstelik Qualcomm şirketinin, yonga setinin oyunlarda iyi performans göstereceğini bile iddia etmiyor.

Deneyimlediğiniz gibi zaten üreticiler her yeni işlemci modelinde yüksek oyun performansı vaat etmemekte. Bu koşulda Snapdragon X Elite için beklentiler oldukça yüksek tutuluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir