Qualcomm bilgisayar işlemcisi ne zaman duyurulacak? Qualcomm, geliştirdiği teknolojiyle AMD ve Intel’in önünde olacağını söyledi. Detaylar haberimizde:

Qualcomm’dan mobil oyuncular için yeni bir işlemci geliştiriyor

Qualcomm, dünyadaki akıllı telefonlar için en iyi yonga setlerini üretiyor. Gözünü yeni bir alana yönelten şirket bir süredir bilgisayar pazarına girmek için çalışıyor. Qualcomm SEO’su, masaüstü işlemci geliştirme hedefleri hakkında ayrıntılı olarak, pazardaki en iyiler olduklarını söyledi.

Qualcomm bilgisayar işlemcisi 2024’te piyasaya sürülecek

Son zamanlarda Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ile akıllı telefon üreticileri arasında daha da popüler hale gelen Qualcomm, bilgisayar işlemcisi için planladıklarını açıkladı. Qualcomm CEO’su Cristiano Amon, yakın tarihli bir röportajda, 2024’te PC pazarına girebileceklerini söyledi.

Donanım devi, yakın zamanda satın aldığı CPU şirketi Nuvia ile işbirliği içinde bilgisayar işlemcileri tasarlamayı planlıyor. CEO Cristiano Amon, masaüstü sistemlere güç sağlamak için bir CPU oluşturmak istediklerini ve pazarda da yüksek oynayacaklarını söyledi.

Qualcomm, PC pazarına girmek ve Intel-AMD gibi şirketlerle rekabet etmek için ARM tabanlı Nuvia mimarisini kullanmayı planlıyor. CEO Amon yaptığı açıklamada, “Nuvia’nın satın alınmasıyla PC çipleri dünyasına liderlik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Apple’ın kendi işlemcisini M1 ve M2 yongaları ile geliştirmesi Qualcomm’un çalışmalarını hızlandırdı. Ancak, yeni başlangıç ​​tarihi önceki açıklamalarla eşleşmiyor gibi görünüyor.

Qualcomm’un asıl amacı, Ağustos 2022’de bir duyuru yapmak ve 2023’ün ikinci yarısında teslimatlara başlamaktı. Ancak Qualcomm CEO’su Cristiano Amon bir röportajda teslimatların 2024’e kadar erteleneceğini söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

“Önümüzdeki yılın sonunda veya 2024’ün başlarında, Nuvia tarafından tasarlanan bir CPU’ya sahip Snapdragon tabanlı Windows PC’ler göreceksiniz.”

Peki siz Qualcomm’un bu yeni hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce şirket AMD ve Intel’i geride bırakabilir mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir