Qualcomm, mobil oyuncular için ses gecikmesi sorunlarını çözecek yeni bir markayla karşınızda.

Qualcomm’un yeni ses teknolojilerini bir araya getiren Snapdragon Sound ile geliyor. Bildiğiniz gibi mobil işlemci devi, mobil teknolojide Snapdragon markasına sahip çıkıyor. Bu anlamda Snapdragon Sound önemli adımlardan biri. Desteklenen bu yeni ses teknolojileri arasında FastConnect 7800 desteği, mobil oyun meraklıları için ses gecikmesi sorunlarını azaltmayı vaat ediyor.

Aslında Snapdragon Sound markasıyla ilk kez karşılaşmıyoruz. Qualcomm, Ekim ayında Snapdragon Sound markasını duyurdu. Ancak, bu yeni altyapı markasını oluşturan teknolojiler ilk ortaya çıkanlardır.

Qualcomm Snapdragon Sound, mobil oyunlar ve daha fazlası için ne tür bir ses deneyimi sağlayacak?

Qualcomm bugün blogunda sessizce yeni bir duyuru yaptı. Buna göre şirket, ses teknolojilerini birleştiren yeni bir alt marka duyurdu. Snapdragon Sound adlı bu yepyeni ses teknolojisi ile Qualcomm, müşterilere en son ses teknolojisini getiriyor. Bu yeni marka, kablosuz kulaklıklardan akıllı telefonlara ve hatta Snapdragon işlemcilere kadar tüm platformlarda karşımıza çıkacak.

Qualcomm XR teknolojisini bir üst seviyeye çıkaracak

Snapdragon Sound, yüksek kaliteli ses için çaba gösterir. Ancak FastConnect 7800 mobil iletişim sistemi özellikle mobil oyuncular için önemlidir. Bu yeni sistem ayrıca bir dizi gelişmiş Bluetooth ses teknolojisini de destekler. Bu teknoloji ile Snapdragon mobil oyunlar, ses gecikmesini 68 ms’ye kadar düşürebilir. Bu bağlamda Qualcomm ve ortakları, bu teknolojiyi destekleyen yeni oyun geliştirici yapılandırmalar sunabilir.

qualcomm mobil oyun ses gecikmesi snapdragon sound 1

Snapdragon, bu yeni alt marka ile yüksek kaliteli ses teknolojisini de destekliyor. Bu açıdan lider Qualcomm aptX Adaptive teknolojisini kullanır. Ayrıca bu yeni teknoloji, yeni aptX kayıpsız sesi de desteklemektedir. Bu nedenle Snapdragon Sound, 16-bit 44.1kHz CD kalitesinde kayıpsız ses sunabilir. Ayrıca, Bluetooth kablosuz bağlantı yoluyla kablosuz kulaklıklar için yüksek çözünürlüklü 24-bit 48 kHz ve 24-bit 96 kHz teknolojilerini destekler.

Snapdragon Sound, aptX Voice teknolojisini ve uçtan uca ultra geniş bant Bluetooth ses teknolojisini de destekler. Hal böyle olunca Qualcomm, bu yeni ses markasıyla 16kHz ila 32kHz örnekleme hızıyla sorunsuz ses frekansı yanıtı sağlamayı da hedefliyor. Bu, kablosuz kulaklıklar veya Bluetooth fişleri için HD ses desteği anlamına gelir. Bu nedenle, mevcut en yeni kablosuz kulaklık modelleri bile çok daha yüksek seslidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir