Qualcomm, oyunun yarı iletken şirketler için artan öneminin bir işareti olarak Çarşamba günü el konsolları için yeni bir Snapdragon G3x mikroçipini tanıttı.

Duyuru, Qualcomm’un Microsoft, Sony ve Nintendo’nun oyun konsollarına güç veren AMD ve Nvidia’nın büyük bir büyüme gördüğü sıcak oyun pazarının bir parçasını istediğini gösteriyor.

Çip, bir oyun çevre birimi ve bilgisayar şirketi olan Razer tarafından yapılan taşınabilir bir geliştirici cihazda piyasaya sürülecek. Konsol bir Nintendo Switch’e benziyor ancak Android oyunlarını çalıştırıyor. 6.65 inç ekrana ve dahili bir denetleyiciye sahiptir

Qualcomm, Samsung ve Xiaomi gibi şirketler tarafından üretilen Android telefonların kalbindeki en büyük çip tedarikçisidir. Qualcomm, 2021 mali yılında çip satışlarında% 60’ı telefonlar için olan 7.7 milyar dolar bildirdi.

Gelişmiş oyunlar daha gerçekçi ve pürüzsüz bir oyun deneyimi sağlamak için artan güçten yararlanabildiğinden, oyun uygulamaları üst düzey mobil çipler için giderek daha fazla satış noktası haline geliyor.

Oyun konsolu üreticileri için cips üretmek, diğer yarı iletken şirketler için kazançlı bir iş haline geldi.

Örneğin AMD, işlemciyi Sony Playstation 5 ve Microsoft Series X gibi konsolların merkezinde yapıyor ve şirket, oyun konsollarına olan güçlü talebin geçen çeyrekte beklenenden daha yüksek gelire katkıda bulunduğunu söyledi. AMD, gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen taşınabilir bir oyun konsolu olan Steam Deck için işlemciyi de sağlıyor.

Nvidia, işlemciyi 2016’da piyasaya sürüldüğünden bu yana 92 milyondan fazla birim satan Nintendo Switch’in kalbinde yapıyor.

Razer’in ürünü, oyun yapımcıları ve programcılar için tasarlanmış bir geliştirici kitidir, ancak Qualcomm müşterilerinin gelecek ticari ürünlerine benzemesi muhtemeldir. Qualcomm’un 5G bağlantıları, akış için bir web kamerası ve Nintendo Switch’in şu anda sunmadığı diğer özellikler gibi yeni nesil taşınabilir oyun konsollarında destekleyeceği teknolojilerin bir önizlemesini sunar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir