Qualcomm, I FA 2022’de Meta ile geniş kapsamlı bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Çip üreticisi, önümüzdeki birkaç yıl içinde büyük bir patlama yaşayacak bir ürün kategorisini güvence altına alabilir. Etkinlikte Mark Zuckerberg’in yanı sıra Bose ve Samsung’dan yöneticiler de konuştu.

Meta uygulamalarında ücretli özellikler sunacak

IFA 2022’de Qualcomm CEO’su Cristiano Amon, şirketin gelecekte pazar lideri konumunu nasıl güvence altına almak istediğine dair bazı planlarını açıkladı. Muhtemelen Qualcomm’un geleceğine yapılan en büyük yatırım, Meta ile uzun süredir devam eden ortaklığı olacak. Metaverse’in önümüzdeki on yıl içinde bir milyar insanı birbirine bağlaması ve aynı zamanda milyarlarca değerinde bir endüstri açması bekleniyor. Tabi böyle geniş kapsamlı bir sistemde güçlü donanım gerektiriyor. Qualcomm ise bunun için gelecekte önemli bileşenler üretecek.

Qualcomm’dan önemli anlaşma

Qualcomm, yonga setleri ve 5G modemlerin yanı sıra yapay zeka için teknolojiler de sağlayacak. Amon, AI teknolojilerinin cihazları daha kompakt ve akıllı hale getirmenin anahtarı olduğunu söylüyor. Aynı zamanda, taşınabilir cihazların pil ömrü uzatılabilir. Bu nedenle, VR gözlük tabanlı Metaverse’i Zuckerberg’in planları altındaki insanlara getirmek için Qualcomm’un teknolojileri gerçekten faydalı olabilir.

IFA’da canlı olarak yayınlanan Amon, Bose CEO’su Lila Snyder ve Samsung’dan Dr. Won-Joon Cho’yu da sahneye getirdi. Cho, Qualcomm’un SoC’lerinin Galaxy ekosistemi ve özellikle Samsung’un akıllı telefonları için ne kadar önemli olduğunu yineledi. Bu da Samsung’un uzun vadede kendi Exynos işlemcilerini Snapdragon yongaları ile değiştireceğinin bir başka göstergesi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir