Instagram, Facebook ve WhatsApp’a ücretli özellikler geliyor. Peki dünyanın en popüler uygulamalarının ödeme özellikleri neler olacak?

Twitter kan kaybediyor! Üst düzey yönetici Meta’ya transfer oluyor

Meta geçen hafta bir çalışana mesaj gönderdi. Gönderilen mesaja göre Instagram, Facebook ve WhatsApp hepsi ücretli özelliklerle çalışacak. Şirket, ücretli olarak sunulabilecek özellikleri belirlemek ve geliştirmek için bir ekip oluşturdu.

Meta uygulamaları için ücretli özellikler yolda

The Verge’de yer alan habere göre ABD’li sosyal medya devi Meta, geçtiğimiz hafta çalışanlarına kısa mesaj gönderdi. Katkıda bulunanlara gönderilen mesaja göre Facebook, Whatsapp Messenger ve Instagram için sunulabilecek ücretli özellikleri belirlemek ve geliştirmek için yeni bir ekip oluşturuldu.

Yeni kurulan ekip, Meta’yı milyarlarca kullanıcının yer aldığı uygulamada ücretli özellikler sunmaya hazırlama yolundaki ilk ciddi adım olarak değerlendirildi. Meta Company’nin reklam geliri, Apple’ın iOS reklam takibinde yaptığı değişiklikler ve dijital reklam harcamalarında kesintiler nedeniyle sert bir darbe aldı. Yeni para kazanma denemesi olarak oluşturulan ekip, daha önce Meta’da araştırma başkanı olan Pratiti Raichodhury tarafından yönetilecek.

Meta’nın oluşturduğu yeni ekibin başkan yardımcısı John Heigman bu konuda çok önemli bir açıklama yaptı. Hegeman açıklamasında şirketin reklamcılık işini büyütmeye kararlı olduğunu ve insanların uygulamalarında reklamları kapatmak için ödeme yapmasına izin verme planlarının olmadığını söyledi. Açıklamaya göre uygulama içi reklamlar sabit bir oranda kapatılmıyor.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

Kullanıcılara ücretli olarak hangi özellikler sunulacak?

Hegeman, insanların ödemeye istekli ve mutlu olacakları yeni ürün türleri, özellikler ve deneyimler yaratma fırsatları gördüğünü söyledi ancak ücretli özelliklerin ne olacağını açıklamadı. Bu nedenle hangi özelliklerin ücretli olarak sunulacağı şu an için bilinmiyor. Bu duyurunun ardından dünya çapında birçok kişi popüler uygulamaların sunduğu ücretli özelliklerle ilgilenmeye başladı.

iOS için Facebook indir

Android için Facebook indir

ABD merkezli sosyal medya şirketi Meta’nın kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Instagram, Facebook ve WhatsApp uygulamalarının sunduğu bazı özelliklere erişmek için ücret ödemek ister misiniz? Sizce Meta’nın uygulamalarından daha fazla kazanç elde etmek için uygulayacağı bu politika zamanla kullanıcı kaybına neden olur mu? Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir