Krafton Inc. bugün içerisinde PUBG: BATTLEGROUND’un 12 Ocak 2022’de ücretsiz oynanmaya (free-to-play) geçişi sırasında Steam’de en üst sıradaki oyun olduğunu dile getirdi. Toplam olarak 690,000’den fazla aktif oyuncuya sahip olan Battlegrounds’a giriş yapması ile beraber bu dönüm noktasına çıkıldı. Son dönem içerisinde yaşanan free-to-play’e geçiş, dünya çapında popüler olan battle royale oyununu her zamankinden daha erişilebilir kılmakla kalmadı, aynı zamanda oyunun 2017’de ilk piyasaya sürüldüğü zamana benzer büyüme oranlarını da ortaya koydu.

Söz konusu bu heyecan verici oyunun F2P’ye geçişini takip eden hafta içerisinde yeni oyuncu oranları, 2017 yılındaki oyuncu büyüme oranını geride bırakarak %486’lık bir artış gördü. Aynı zamanda Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS), Güneydoğu Asya ve Güney Amerika gibi belli bölgeler içerisinde yeni kullanıcı büyümesi daha yüksek bir oranda,(%537) arttı. Bunun yanı sıra F2P’den önceki haftaya göre oyunun ortalama olarak oynama süresi önemli miktarda arttı. PC ve konsollardaki ortalama olarak oyun süresi haftadan haftaya %100 artarken PlayStation oyuncularının oynama süresinde %400 artış kaydedildi.

1

Oyuncular, Temel Antrenman Modu, Yapay Zeka Antrenman Maçları ve lobi eğitimlerini içeren yeni eğitimler yapmaya odaklandılar ve bu, elde edilen verilere göre bu geçiş esnasında en çok oynanan içerik olarak değerlendirildi. Bu eğitimler, yeni oyuncuları etkin bir şekilde oyuna dahil etmek ve bir süredir de uzakta olan eski oyuncuları tekrardan karşılamak adına tasarlanmıştır. Yakın zaman içerisinde de piyasaya sürülen Taego savaş alanı ve oyuncuların favorisi Erangel savaş alanı, 12 Ocak’tan bu yana en çok oynanan haritalar oldu. Oyunda elde edilen son başarılar ve F2P geçişini kutlamak amacıyla KRAFTON aynı zamanda en çok aktif olan oyuncuları ödüllendirmek adına bir “Giriş Yap Etkinliği” gerçekleştirecek. 

Assassin’s Creed serisinin sonu ortaya çıktı

Oyunu 28 Ocak 03:00 (TSİ) ile 31 Ocak 02:59 (TSİ) saatleri arasında en az bir saat oynayan herhangi bir oyuncu “giriş yaptığı” her gün için özel ödüllerin sahibi olacak. Bunun yanı sıra, oyuna en az üç kez, 18 Şubat saat 02:59’a kadar (TSİ) giriş yapan oyuncular özel Yörünge Öncüsü görünümleri de kazanabilirler. Her bir hafta, oyuncuların Yörünge Öncüsü görünümünü kazanabilecekleri benzersiz bir renk çeşidi (Yeşil Öğrenci, Pembe Öğrenci, Sarı Öğrenci ve Mavi Öğrenci) sunacak. Tüm renkleri toplayanlar, beşinci bir renk varyasyonu alacaklar – Kırmızı Öğrenci. Oyun her geçen gün daha da popüler olmak adına hızla büyümeye devam ediyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir