Küresel bir fenomen haline gelen ve şu anda 12 oyunluk bir seriye sahip olan Assassin’s Creed’in üçüncü oyunda bitmesi gerekiyormuş.

İlk olarak Prince of Persia’nın bir yan oyunu olarak ortaya çıkan ve Jade Raymond, Corey May ve Patrice Desiret tarafından geliştirilen Assassin’s Creed, ilk oyunun 2007’de çıkmıştı. Assassin’s Creed serisinin İstanbul’da geçen ikinci oyun olan Brotherhood ve Revelations’dan sonra tarihin en efsane oyun serilerinden biri haline geldi. İlk üç oyunun yapımcılarından Patrice Desilets, serinin aslında üçüncü oyunun sonunda bittiğini söyleyerek hikayenin nasıl bittiğini anlattı.

Assassin’s Creed aslında bir uzay aracıyla bitiyor

2007 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürülen ve bir yıl sonra PC oyuncularına teslim edilen Assassin’s Creed, bugüne kadarki en köklü serilerden biri haline geldi. Desmond Miles’ın 1191’de önce atası Altair Ibnler Ahad’ın hikayesini takip ettiği, ardından İç Savaş sırasında Ezio ve Connor karakterlerini canlandırdığı ortaya çıktı. Seri aslında üçüncü oyunda sona eriyormuş.

Hatırlayacağınız üzere Ubisoft, Desmond Miles’ın hikayesi Assassin’s Creed III ile bitmesine rağmen seriye devam etme kararı almıştı. Ancak takımın orijinal planlarına göre Assassin’s Creed serisinin hikayesinin tamamı üçüncü oyunda bitmeliymiş. Assassin’s Creed’in arkasındaki yaratıcı ekiplerden biri olan Patrice Desiret, Lars De Wilde ile yaptığı röportajda serinin üçüncü oyunun 2012 Kehaneti’ne bir gönderme ile sona ereceğini planladıklarını duyurdu. Üçüncü oyunun sonunda tüm hikaye 2012’de bir uzay gemisiyle sona erecekti.

Assassin’s Creed Valhalla’nın tanıtımı Ubisoft’a rekor kırdı

Desmond, Altair ve Ezio dahil tüm atalarının gücünü birleştirerek Miles Abstergo’yu yenmeyi başaracaklarmış ce sürekli olarak geçmişe gidip gelmeleri şimdiki zamanı karıştıracak ve tüm dünyayı yok edecekmiş.

2012’deki bu olaylardan sonra, Lucy ve Ezio, medeniyeti yeniden inşa etmek için bir uzay gemisine çıkan son insanlar olacaktı. Desmond ve Lucy, dünyanın birçok kez yıkılıp yeniden inşa edildiği ve medeniyetin birçok kez yeniden inşa edildiği teorisini destekleyen modern Adem ve Havva olarak tasvir edilecekti.

Peki bu dizinin orijinal sonu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından bize iletmeyi unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir