Premiere Pro’ya yeni başlayanlar için video export etmek karmaşık olabilmektedir. Export konusunda sorun yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Premiere Pro Video Export İşlemleri Nasıl Yapılır?

Premiere Pro’da video export etmeden önce olabilecek hatalara karşı mutlaka projenin kaydedilmesi gerekmektedir. Ardından ise export işlemlerine geçiş yapılabilir.

1 1629628993

Premiere Pro’da export işlemlerinin yapılabilmesi adına dışa aktar sayfasına geçiş yapılmalıdır. Bu geçiş için iki farklı yöntem tercih edilebilir. Bunlar ise şöyle;

  1. Windows’ta Ctrl + M veya Mac’te Command + M klavye kısayolunu kullanabilirsiniz.
  2. Dosya > Dışa Aktar > Medya adımlarını takip edebilirsiniz.

Adobe Premier Pro export işlemlerinde video kalitesine dair sayısız seçenek vardır. Yapılacak projede özel bir kriter varsa, mutlaka sayfadan video özelliklerini detaylı olarak belirlemeniz gerekecektir. Ayrıca ön ayarlar da bulunmaktadır. Bu bakımdan YouTube gibi popüler uygulamalara göre de otomatik bir şekilde video export ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Match ya da eşleştir seçeneği seçildiğinde ise videodaki orijinal kalite ve ayarlara göre program otomatik olarak ayarları belirleyecektir. Ayarlar belirlendikten sonra ise export seçeneği ile video aktarma işlemlerini başlatabilirsiniz. Kalite ve video uzunluğuna göre export işlemleri uzun sürebilecektir. Çıkış tamamlandıktan sonra videoyu izleyerek kalitenin uygun olup olmadığını inceleyebilirsiniz.

2 1629629001

Adobe Premier Pro Export İçin İpucu

Dışa Aktar penceresinin alt kısmında, mevcut ayarlara bağlı olarak tahmini dosya boyutuna yer verilir. Özellikle dosya boyutu önemliyse, bu bölüme bakarak video ayarlarınızı düzeltebilir ve istediğiniz boyutlardaki video çıktısını alabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir