Otomobil dünyasının lider markalarından birisi olan Porsche,  yeni teknolojisi ile gündemde. Porsche Virtual Roads adıyla tanıtımı yapılan yeni teknoloji, video oyunlarının geliştirilme sürecini çok daha kısaltacak.

Otomobil dünyasındaki yenilikleri ile tanıdığımız bir marka olmasına rağmen geliştirilen Porsche,  Virtual Roads sistemi ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Video oyunlarındaki gerçek dünyanın taranması ve oyunlara aktarılmasındaki zorlu süreci ortadan kaldırmak için geliştirilen sistem, kısa süre içerisinde büyük beğeni topladı.

Porsche Virtual Roads ne işe yarıyor?

Porsche tarafından geliştirilen özel bir sistem, araçların önüne takılan bir kamera ile analiz yapılmasını sağlıyor. Normalde bir pist ya da yarış alanının tüm detayları ile oyunlara aktarılmak istenmesi halinde uzun bir zaman gerekiyordu. Lazerlerin yardımı ile yapılan bu taramalarda zaman kaybının yanı sıra çalışmaların maliyet getirmesi oyun geliştirici şirketler için her zaman en büyük problemlerden birisiydi. Ancak Porsche Virtual Roads ile birlikte tüm bu zorlukların üstesinden gelebilmek artık mümkün olacak.

Otomobilin önüne takılan bir kamera yardımı ile yolların ve çekim yapılan alanın taranmasını sağlayan şirket, böylece kolayca analiz yapılmasını sağlıyor. Video kayıtlarının oyunlara aktarılması için dijital versiyonlarını hazırlayan özel sistem, böylece yarış simülasyonlarının ya da pistlerin yer aldığı oyunların geliştirilmesini kolay hale getiriyor.

Yeni teknoloji için özel bir tanıtım yapan şirket, önümüzdeki dönemlerde sadece şirketler için değil bireysel olarak geliştiricilere de yeni seçenekler sunacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir