Ünlü NFT platformu OpenSea, çalışanlarından bir kişinin resmen dolandırıcılık yaptığını doğruladı. Bu durum kısa bir süre içerisinde gündemde yer aldı.

Popüler NFT alım satım platformu olan OpenSea ile ilgili olarak her geçen gün yeni bir gelişme gün yüzüne çıkıyor. Son dönemler içerisinde sistemlerinde meydana gelen bir açıklık sebebiyle binlerce dolarlık NFT’nin kalıcı bir şekilde kaybolması ile gündemde yer alan platform, şimdi ise çalışanlarından birinin alım satım sırasında yaptığı dolandırıcılık yaptığı resmi olarak doğrulandı. 

OpenSea ürün şefinin hileye başvurarak NFT satın aldığı ortaya çıktı

Şu an kullanılan sistemlerde yaşanan  sorunlar sebebiyle binlerce dolarlık NFT’nin kaybolması konusunda eleştirilen odak noktasında yer alan OpenSea, şimdi ise dolandırıcılık olayları ile gündemde yerini aldı. Platform tarafından yayınlanan açıklama metninde doğrulanan olay adeta güvensizlik oluşturdu. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre OpenSea bünyesinde ürün şefi olarak görev alan Nate Chastain, ana sayfa üzerinde gösterilmek üzere ve değeri yükselmesi beklenen NFT eserlerini satın aldı. Bu sayede satın alımlardan ciddi anlamda para kazanmayı başaran ürün şefi, bu işlemleri ise şirketin dahili bilgilerini kullanarak hileye başvurdu. 

Son derece kötü bit intiba yaratan bu olay belirli bir süre devam ederken, dün gece içerisinde Zuwu mahlaslı bir Twitter kullanıcısı tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Bu olay karşısında OpenSea adeta şok geçirdi ve platform üzerinden bir açıklama metni yayınlayarak konuyla ilgili olan iddiaların doğru olduğunu dile getirdi. Platform yapmış olduğu açıklama içerisinde; ” Dün, çalışanlarımızdan birinin, halka açık olarak ortaya çıkmadan önce ön sayfamızda gösterileceğini bildiği ürünleri hileli bir şekilde satın aldığını öğrendik.” ifadelerine yer verirken, olayla ilgili olarak büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını, fakat konuyla ilgili anında ve kapsamlı bir inceleme başlattıklarının altını çizdiler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir