Dünyanın önde gelen bilim dergilerinden biri olarak bilinen Popüler Science, birkaç yıldır dijital platformda yayın yapmaktaydı. Fakat, şimdi derginin dijital versiyonu yayın hayatına son verdi.

1872’de yayın hayatına başlayan Popular Science, bilim, teknoloji ve doğa alanındaki içerikleri ile dikkat çekiyordu ve kısa sürede sektördeki en prestijli yayınlardan biri haline geldi. Fakat , dünya savaşları, salgınlar, krizler ve soğuk savaş gibi zorlayıcı olaylara tanık olan dergi, 151 yıllık yolculuğuna nokta koydu.

Dergi son zamanlarda zorluklar ile karşılaşıyordu

PopSci olarak da bilinen dergi, son yıllarda zorluklar ile karşılaşıyordu. İlk olarak, 2018 yılında yayın döngüsü değiştirilerek normalde aylık olan PopSci, üç ayda bir yayınlanmaya başladı. 202 yılında ise dergi tamamen dijitalleşerek yayın hayatına devam etti.

 Popular Science Dergisi, Yayın Hayatını Sonlandırdı
Görsel: Canva Dilara Ay

PopSci editörü Purbita Saha, konu ile ilgili olarak yaptığı bir LinkedIn paylaşımında, “Derginin sahipleri, 151 yıldır değişime öncülük eden bir yayını beş dakikalık bir Zoom görüşmesinde kapatmaları sebebi ile hayal kırıklığına uğramış, öfkelenmiş ve dehşete düşmüş” açıklamasında bulundu. Dergi formatını bitiren PopSci, bu ay içinde beş editör ve birkaç çalışanını işten çıkarmıştı. Son zamanda birçok farklı internet sitesi ve dergi, bilim editörlerinin işine son verme kararı almıştı.

Popüler Science dergisinin sahibi olan Recurrent Ventures’un İletişim Direktörü Cathy Herbert, PopSci’ın dijital derginin ötesine geçmesi ve gelişmesi gerektiğini belirtti. Bundan sonra Popüler Science, sadece kendi internet sitesinde makaleler yayınlayarak PopSci için video içeriği üretecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir