Her ne kadar ülkemizde resmi olarak tanıtılmamış olsa da Pokemon Go oyunu bir zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına almış olan eğlenceli bir oyundu. Oyunun popüler olduğu dönemlerde birçok insan sokaklarda Pokemon arayarak zamanını geçiriyordu. Artırılmış gerçeklik kavramı üzerine kurulan Pokemon Go mobil oyunu artık bambaşka bir versiyon ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yeni çalışmalar ile beraber Pokemon şirketi, yepyeni özelliklere sahip bir bulut hizmeti ve uykuyu da eğlenceye dönüştüren bir yenilik üzerinde çalışıyor. Pokemon Sleep ile uykunuz da oyuna dahil olarak bambaşka bir deneyim yaşayacaksınız. 

Şöyle ki Pokemon Sleep’in aktif olması için Pokemon Go Plus + takip cihazına ihtiyacınız olacaktır. Bu alet hem oyun içerisinde kullanılacak hem de uykunuzu kontrol ederek uykuyu da oyuna dahil edecek. Yani uyku halinde dahi dahil olabileceğiniz bir Pokemon oyunu ile karşı karşıya geleceğiz. Yeni oyun sayesinde uyku esnasında da oyunda aktif olacak ve ilerleme kat edeceksiniz. 

12 1559124649

Uykuda oynanan, Pokemon Sleep

Pokemon Go’nun elde ettiği dünya çapındaki başarı ve kazandırmış olduğu gelir miktarı Pokemon Company ve Ninantic’i oldukça memnun eden bir durumdu. Geçtiğimi günlerde Pokemon Company ve Ninantic tarafından gerçekleştirilen bir basın toplantısında iki şirket, gelecek yıllar içerisinde oyuncuların beğenisine sunulacak olan Pokemon Sleep oyununu tanıttılar. Söz konusu oyunu daha önce de Pokemon Magikarp’ı geliştiren Select Button tarafından geliştirecek. Yeni bir oyunun yanı sıra aynı zamanda yeni bir donanım ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunu, Pokemon Go Plus + aleti ile göreceğiz. Bu alet, uykunuzu takip etmeye başlayacak ve uyku halinde dahi oyunda aktif olacaksınız. Söz konusu bu donanım oyun içinde de kullanılabilecek.

Yapılan açıklamalarda Pokemon Sleep’in önümüzdeki yıldan önce piyasaya girmeyeceğini öğrenmiş olsak da yapılan duyurunun desteklenmesi amacıyla bugünden itibaren Pokemon Go’da uyuyan Snorlax figürü ile de karşılaşacağız. Yakalanması halinde normal bir Snorlax ile aynı olan bu Pokemonun saldırı gücü ise Yawn olacak. Pokemon Go Plus + adlı cihaz siz uyurken yastığınızın altında yer alacak ve uyku bilgilerini Bluetooth ile akıllı cihazınıza aktaracak. Pokemon Sleep oyununda yer alan karakterler siz uyku halindeyken açılacaklar. Pokemon Company’nin ve Nintendo, Pokemon: Rumble Rush, Pokemon Go, Magikarp ve gelecek oyunları ile sektörde ciddi bir yer edinerek adından söz ettirmeyi başaracak bir şirket olmaya yönelik adımlar atıyor. 

15 1559124682

Pokemon oyununun oyunculara sunulduğu günlere gitmek gerekirse, ülkemizde sunulmamış olsa da oyuncular bir yolunu bularak Pokemon Go’da yerini aldı ve ellerinde telefonları ile sokak sokak gezerek Pokemon aramaya başladılar. Oyuncuları bu kadar hareketlendirebilecek bir oyun ile adından söz ettiren Pokemon Company’nin ve Nintendo stüdyosu, yeni oyunu ile dikkat çekecek gibi gözüküyor. Çünkü bu oyun ile oldukça yenilikçi bir sistem ile karşı karşıya geleceğiz. Uyku halinde oyunda aktif olmak ve uyku bilgilerinizi algılayan bir cihaz ile sıra dışı bir deneyim yaşamak için bir yıl daha beklemek zorundayız. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir