Son dönemlerde oyun dünyasın da çok fazla ses getiren Palworld için The Pokemon Company açıklaması geldi.

Palworld, Pokemon oyunundan esinlenilerek mekanik ve ateşli silahlar ile mücadelenin ilgi çekici karışımı ile benzersiz bir hayatta kalma oyunudur. Palworld 2024 yılının başlarında piyasaya sürüldüğünden bu yana oyun dünyasında yoğun ilgi görmektedir.

The Pokemon Yaptığı açıklamada; “Bu tamamen yeni çok oyunculu, açık dünya hayatta kalma ve üretim odaklı oyunda “Pals” adı verilen gizemli yaratıklarla birlikte savaşın, çiftçilik yapın, inşa edin ve çalışın!” açıklamasıyla öne çıkarılan Palworld, özellikle “Pokemon” fanlarının çok hoşuna gitti çünkü oyun direkt olarak Pokemon dünyasını kopyaladı ve silah taşıyabilen Pokemonlar ile farklı ancak özellikle arkadaşlar ile beraber oynandığı zaman çok eğlenceli olabilen bir dünya yarattı. Hem Steam hem de Xbox Game Pass‘te yer alan ve fiyatı maalesef bir hafta içerisinde inanılmaz aratan oyun için birçok kişi, “Pokemonun arkasındakilerden bir dava görecek gibi görünüyor” dedi.

Pocket Pair Geliştiricisi Oyunu İle Rahat Görünüyor

Pocket Pair Geliştiricisi Oyunu İle Rahat Görünüyor
Pocket Pair Geliştiricisi Oyunu İle Rahat Görünüyor

Japonya merkezli oyun geliştiricisi oynanma ve satış konusunda rekor kırıldığı oyunu ile rahat görünüyor. Bu durum ilerde değişebilir firma Pokemon odaklı davalar ile karşı karşıya kalması oldukça mümkündür. The Pokemon Company bugün yayınladığı resmi açıklamada şunları aktarmıştır.

“Ocak 2024’te piyasaya sürülen başka bir şirketin oyunuyla ilgili son dönemde birçok soru aldık. Bu oyuna Pokemon fikri mülkiyetinin veya varlıklarının kullanımı için herhangi bir izin vermedik. Pokemon ile ilgili fikri mülkiyet haklarını ihlal eden her türlü eylemi araştıracağız ve uygun önlemleri alacağız. Her bir Pokemon’u korumaya ve Pokemon aracılığıyla dünyayı bir araya getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir