Pokemon Go adlı popüler oyunu piyasaya sürdükten sonra tüm dünyada daha fazla tanınmaya başlayan Niantic 300 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Yeni yatırım ile şirketin değeri 9 milyar doları aştı.

Pokemon Go gibi popüler oyunu sunması ile tüm dünyada büyük bir ilgi gören Niantic, 9 milyar dolarlık bir değere ulaştı. Şirket için son yatırım yapan firma ise Coatue oldu. 300 milyon dolarlık yatırım alarak 9 milyar dolarlık toplam değeri aşmayı başaran şirket, aldığı yatırımları yeni projelerinde kullanacak.

Değerini 9 milyon dolara ulaştı!

Niantic, fonları mevcut oyunlara ve yeni uygulamalara yatırım yapmak, Lightship geliştirici platformunu genişletmek ve Real-World Metaverse vizyonunu oluşturmak için kullanacak. Metaverse ekosistemine de girmek isteyen şirket, böylece yatırımlar ile gerekli olan maddi güce de ulaştı.

Yatırım özel lansman ile duyuruldu

Niantic’in Kurucusu ve CEO’su John Hanke, “Gerçek dünyanın dijital kreasyonlar ve eğlenceli bilgilerle kaplandığı, onu daha büyülü, eğlenceli ve bilgilendirici hale getirecek bir gelecek inşa ediyoruz. Bu önemli bir yetenek, teknoloji ve hayal gücü gerektirecek. Coatue’nin bu yolculukta bizimle olduğu için çok heyecanlıyız.” dedi. 

Coatue Genel Ortağı Matt Mazzeo ise, “Niantic, bilgi işlemdeki bir sonraki geçişte kritik bir rol oynayacağına inandığımız bir 3D dünya haritasına dayalı AR için platform inşa ediyor. Niantic ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz çünkü bu altyapının gerçek dünya için bir meta-veriyi desteklediğini ve internetin bir sonraki evrimine güç vermeye yardımcı olduğunu görüyoruz.” dedi.

Yapılan resmi açıklamalar ile birlikte duyurulan yeni yatırım, şirketin yeni projeleri için beklentilerin yükselmesini sağladı. Bu ayın başlarında artırılmış gerçeklik ve Metaverse vizyonlarını gerçekleştirilebilmesi adına Lightship adı ile yeni bir platform başlatan Niantic, bu platformunun duyulmasıyla da dikkat çekmişti. Lightship ile Metaverse ve arttırılmış gerçeklik alanına önemli bir girişimde bulunan Niantic, böylece yatırımcıların da dikkatini çekmeyi başardı.

Coachella, Historic Royal Palaces, Lifull, the PGA of America, Science Museum Group, Shueisha, SoftBank, sanatçı JR ve Superblue, TRIPP, Universal Pictures ve Warner Music Group’tan bugüne kadar yatırım alan Niantic’in son destekçisi, Coatue oldu.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir