Kısa sürede oldukça popüler hale gelen Pokemon GO’da sıcak havalarda dolaşmak istemeyenler hileye başvurunca, oyundan ban yediler.

Son zamanların en popüler oyunu Pokemon GO’daki yeni olay, oyuncuların hile sebebiyle yedikleri ban oldu. Havaların sıcaklamasıyla beraber, sokağa çıkıp pokemon aramaya üşenen oyuncular, çareyi hile de bulunca, oyunda ban yedi. Pokemon GO yapımcıları, yapılan bu hilelerin hem oyunun tadını kaçırması hem de diğer oyunculara haksızlık olması sebebiyle önüne geçileceğini ve hile yapan hesapların tespit edilerek kapatılacağını duyurmuştu. Söylediklerinin arkasında duran yapımcılar, hile yaptığını tespit ettikleri kullanıcıları tespit ederek banladılar. Oyuncuların oyuna nasıl geri dönecekleri ise en büyük merak konuları oldu.

Son günlerde oyun dünyasındaki en çok konuşulan oyun Pokemon GO, getirdiği yeni uygulama ile birçok oyuncuyu oyunda banladı. Evinde oturarak, kendisini başka yerlerde gösterip hile yoluyla pokemon avlayan oyuncular tespit edilerek, hesapları banlandı. Cezaların süresi şu şekilde; fake GPS kullanarak şehir içinde kendinizi olduğunuz yerden başka bir yerde gösterdiyseniz, 1-3 saat arasında oyundan uzaklaştırılırsınız. Kendinizi yurt dışında gösterdiğiniz takdirde ise bu süre 12 saate uzatılır. Banı nasıl kaldırabileceğinizi merak ediyorsanız, henüz bunun için bir yol geliştirilmedi. Ancak bazı forumlar şu adımları izlediğinizde bu durumun düzeleceğini savunuyor;

-Cihazınızın GPS ve İnternet bağlantısını kestikten sonra cihazı yeniden başlatın ve oyuna tekrar girmeyi deneyin.

-Farklı bir hesaba geçip yapın ve birkaç işlemin ardından soft ban yiyen hesaba geçiş yapın

-Uygulamayı cihazınızdan silin ve tekrar yükleyin

-Farklı bir cihazdan cezalı hesabınıza girmek banın daha kısa sürede kalkmasını sağladığı söylenmekte

Soft Ban yediğiniz takdirde, oyunda belli bir süre pokestoplardan poketop düşüremezsiniz. Bazen de pokemon yakalayamayabilirsiniz. Bütün bunlara maruz kalmamak için, oyunu hile yapmadan oynamanız gerekmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir