Sosyal podcast uygulaması Poddy, podcast içeriklerine özel bir platform oluşturarak dinleyicilerin seslerini duyurmasını ve içerik üreticileri ile etkileşime geçmelerini sağlayan bir girişim olarak dikkat çekmektedir.

Poddy'nin kurucuları, podcast dinleyicileri olarak yaşadıkları sorunları çözmek için yola çıktılar.
Poddy’nin kurucuları, podcast dinleyicileri olarak yaşadıkları sorunları çözmek için yola çıktılar.

Poddy, 85 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını aldı

Londra merkezli Türk girişimciler tarafından başlatılan Poddy, 2024’ün ilk yarısında gerçekleştirmeyi planladığı global tohum öncesi yatırım turu öncesinde büyük bir başarıya imza attı. Poddy, “friends & family” ve melek yatırımcılardan 85 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını almaya hak kazandı.

Poddy’nin ekim ayında tamamlanan yatırım turunda liderliği omuzlayan Nurettin Şendoğan tarafından üstlenilirken, yatırımcılar arasında Deniz Dülgeroğlu, Özbeyen Atalay ve bir grup melek yatırımcı da yer almaktadır. Bu yatırım, Poddy’nin büyüme ve gelişme hedeflerine büyük bir ivme kazandıracak gibi görünüyor.

Poddy’nin öncelikli hedeflerinden biri, daha önce reklam ve sponsorlu içerikler dışında gelir elde edemeyen podcast üreticilerine sadece dinlenme başına gelir elde edebilecekleri bir model sunmayı hedeflemektedir. Bu hedef ile beraberinde podcast dünyasında önemli bir eksikliği gidermeyi amaçlanmaktadır. Podcast üreticileri, artık sadece dinlenmeleri için ödeme alabilirlecekler. Bu durum, podcast içerik üretimini daha sürdürülebilir hale getirmektedir.

Poddy CEO’su Cüneyt Göktürk, “Türkiye’yi pilot bölge olarak ele aldık, ancak esas hedef pazarımız Amerika’dır. Podcast dünyasının karşılaştığı sorunlara çözüm getirmeyi amaçladık. Dinleyicilerin üreticilerle bağ kurmasını sağlamak, içerik keşfini kolaylaştırmak ve reklamverenlere yeni mecralar sunmak, ekosisteme sunduğumuz çözümlerden sadece birkaçı.” dedi.

Poddy’nin başarılı yatırım turu, sosyal medya platformlarına benzer bir deneyim sunan ve podcast dünyasına yenilikler getiren bu girişimin gelecekte daha da büyümesini sağlayacak gibi görünmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir