Twitter yaptığı yeni açıklamasında podcastleri sosyal ağa ekleyeceğini duyurdu. Podcastler ile Twitter’da yeni bir dönem başlayacak.

Twitter, Space ile yeni bir dönem başlatırken şimdi bu özelliğe podcast de dahil olacak. Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamalarda Space sekmesinin altında podcastlerin Twitter’a entegre edildiği ve insanların artık konuşarak ya da dinleyerek etkileşime geçebileceği belirtildi.

Elon Musk’ın iddiaları sonrası Twitter’dan güvenlik hamlesi

Twitter’da podcast dönemi başlıyor

“Twitter’da sesli konuşmaların gerçekleştiği Spaces’a podcast’leri entegre etmek, ses yaratıcılarına yatırım yapmaya devam etmemizin bir başka yolu.” denilerek duyurulan yeni gelişme, Twitter’ın blog adresi üzerinden paylaşıldı. İçerikler; haber, müzik ve spor gibi farklı kategoriler altında toplanacak ve böylece kullanıcılar ilgisini çekecek alanlardaki yeni içerikleri dinleme fırsatı bulabilecek. Space üzerinden canlı yayınlara katılma imkânı bulacak kullanıcılar, aynı zamanda Podcast sistemi ile daha önceden kaydedilmiş ve paylaşılan içerikleri de dinleyebilecek.

Podcastler Twitter
Podcastler Twitter’a geliyor

Twitter yeni sistem için araştırma ve detaylı bir analiz gerçekleştirdiğini de paylaştı. Araştırmalara göre Amerika Birleşik Devletleri’nde Twitter kullanan kullanıcıların %40’ı düzenli olarak Podcast dinliyor. Bu noktadan hareket eden Twitter yönetimi ise kullanıcıların podcast dinlemek için farklı servisleri tercih etmesi yerine Twitter’ı kullanmasını hedefliyor.

Şu anda test aşaması olarak iOS ve Android işletim sistemlerinde eş zamanlı olarak denenecek özellik sadece İngilizce konuşan bir grup kullanıcıya açılmış durumda. Test süreci tamamlandıktan sonra ise özellik tüm kullanıcılara sunulacak.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir