Yapay zeka yazılımı ve robotik seçme çözümleri sunan Plus One Robotics, düzenlenen Seri C turda 50 milyon dolar yatırım aldı. 

Tur, Scale Venture Partners tarafından yönetiliyor ve mevcut yatırımcıların yanı sıra Top Tier Capital Partners, Tyche Partners, ROBO Global Ventures, Translink, McPock ve Pritzker Group Venture Capital’in katılımıyla gerçekleşti. 

Plus One’ın teknolojisi, koli toplama ve paletten boşaltma süreçlerini önemli ölçüde düzene sokuyor ve robotik çözümler aracılığı ile de süregelen el emeği eksikliğini hafifletmeye yardımcı oluyor. Plus One dağıtımları, üretimde her gün bir milyondan fazla paket açılımı gerçekleştiriyor ve şu anda dünya çapında yarım milyondan fazla paket alımı ile sektör lideri konumunda. 

E-ticaret, 2021’de ABD’de teslim edilen yaklaşık 20 milyar koli ile ABD pazarının %19’unu temsil edecek oranda büyüdü. Nakliye büyümesinin ise önümüzdeki beş yıl içinde %25 oranında artması bekleniyor. Girişimin çözümleri, kolileri alıp yerleştirmek için gerekli algılamayı sağlayan kol sonu robot kavrayıcılara sahip, ödüllü yapay zeka destekli yazılım kullanılıyor.

Plus One Robotics’in etkinliğinin anahtarı ise döngüdeki insan yazılımına benzersiz bir yaklaşımının olması. Uzaktan veya şirket içi çalışanlar, herhangi bir konumdan birden fazla robotu denetleyip robotun istisnaları işleme yeteneğini hızlandırıp 7/24 operasyonları etkinleştirebilecek. Kullanıcılar, operasyonel maliyetleri düşürüp iyileştirilmiş sıralama ve toplama iş hacminden %30’dan fazla yararlanıyor. 

Plus One Robotics kendini geliştirmeye devam ediyor

Plus One, mevcut müşteriler ile genişleyerek yaklaşık üç kat kadar büyüme yaşadı. Ek olarak, paket ve posta, üçüncü taraf lojistik ve genel ticari müşteriler arasında döngüde insan yeteneği ve RaaS teklifini benimsemesini artırdı. 

Plus One Robotics CEO’su ve kurucu ortağı Erik Nieves, “E-ticaretin büyümesi, işgücü ve kapasite sorunlarını önemli ölçüde nakliye duyarlığı ve ölçeklendirilebilirlik üzerinde bir baskı oluşturdu.” dedi. 

Scale’den Rory O’Driscoll, “İşçi sıkıntısı denizcilik sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor ve koli toplama, genellikle gözden kaçan sürecin önemli bir parçası oluyor. Plus One Robotics, koli taşıma parçalarını otomatikleştirerek sürdürülebilir olmayan, modası geçmiş bir sistemi hızla modernize ediyor. Değerinin kanıtlayan temellerle 128 milyar dolarlık bir pazarda ilerlemeye devam edip öncülük ediyor.” dedi. 

Hedeflerine hızlı bir şekilde ilerliyor

Plus one, bu yeni fonlar ile kapasitesini daha da arttırmayı ve dağıtımını hızla ölçeklendirebilmeyi hedefliyor. Ayrıca Kuzey Amerika başta olmak üzere uluslararası düzeyde satış ve pazarlama çalışmaları da genişletilecek. Bu genişleme, Plus One Robotics’in FedEx, MSC Industrial ve daha fazlasını içeren müşterilere hizmet veren kargo postası, lojistik ve genel mal sektörlerindeki müşteriler ile mevcut ilişkileri üzerine kurulu oluyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir