Konsol devi Sony, PlayStation VR2 için henüz bir açıklama yapmazken, yeni gözlük modelinin özelliklerine dair yeni gelişmeler ortaya çıkmaya başladı. Sony Playstation VR2 veya PS VR2 olarak adlandıracağı yeni sanal gerçeklik gözlüğüyle 20’den fazla oyunu destekleyecek

Gözlüğün piyasaya sunulmasıyla birlikte Resident Evil Village, The Walking Dead:Saint and Sinners Ch2, No Man’s Sky ve Horizon Franchise gibi yapımlar Playstation VR2’da yer alacak ve gözlük desteği olacak. Ayrıca açıklananlara göre VR için özel üretilmeyen yapımlarda dahil olabilecek. Açıklaamlara göre normal oyunlarda kişilerin gözleri önüne 1080P’lik bir sanal ekran getirilecek. Bu ekran ise 24 ile 120 Hz arasında oyun oynanabilecek. Ayrıca canlı yayın desteği de olacakken, bunun için harici PS5 HD kamerasının olması gerekecek.

Playstation VR2 yenilikler ile geliyor

7

Kamera desteği ile kullanıcılar hem kendilerini hem de oyun görüntüsünü canlı yayınlayabilecekler. Bu durum daha çok oyun yayıncıları için sevindirici olacak diyebiliriz. Sony burada kişilerin özel oyun alanı belirlenmesine izin verecek ve bu uç noktalarında kullanıcı görsel ve sesli uyarılar ile karşılaşacak. Playstation VR2 için ürünün ekran noktasında en sağlam kaynaklarından olan Ross Young’a göre 2022 değil 2023 yılı içinde satışa sunulması bekleniyor. Beyaz tasarıma sahip olması beklenen yeni Playstation VR2, PS5 ile kablo üzerinden bağlantı kuruyor ve kablosuz kontrolcüler ile oynanabiliyor. Çıktıktan sonra ise Türkiye’de de satışta olması bekleniyor.

Özel bir havalandırma sistemine de sahip olacak bu cihazda ısınma sorununun önüne geçilmesi bekleniyor. Diğer yandan PlayStation 5’e tek bir USB-C ile bağlanacak pil derdinin önüne geçilmesi bekleniyor. Playstation VR2’ın 90 Hz/120 Hz arasında yenileme hızı sunması ve 4K HDR ekrana sahip olacağı da ifade ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir