Sony, konsol pazarının önde gelen isimlerinden biri olarak bilinirken, son zamanlarda gündemde olan Playstation VR2’nin üretimini durdurduğunu duyurdu. Stoklar bitene kadar üretime ara verileceği belirtiliyor. 2023 başlarında Sony tarafından tanıtılan Playstation VR2, piyasaya sürüldüğü ilk altı hafta içinde 600.000’den fazla satarak büyük ilgi görmüştü. Ayrıca, başlığın yakın bir gelecekte PC desteği kazanacağı da duyurulmuştu. Ancak, son saatlerde gelen haberlerle birlikte şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Bloomberg’den elde edilen bilgilere göre, Sony, Playstation VR2’nin üretimini durdurma kararı almış durumda.

Playstation VR2 Üretimi Ne Zaman Tekrar Başlayacak?

PS5 için özel olarak 550 dolar fiyat etiketiyle tanıtılan PS VR2, kullanıcılar tarafından olumlu eleştiriler almıştı. Ancak, birinci taraf oyunların yetersizliği ve PC desteğinin bulunmaması gibi sorunlar, cihazı hızla geri planda bıraktı. Son olarak, Bloomberg’ın raporuna göre, Sony’nin iki milyondan fazla PSVR2 ürettiği ancak satışların önemli ölçüde yavaşladığı bildirildi. Bu durum, envanter fazlalığı nedeniyle PS VR2 üretiminin durdurulmasına yol açtı.

Playstation VR2 Üretimi Ne Zaman Tekrar Başlayacak?
Playstation VR2 Üretimi Ne Zaman Tekrar Başlayacak?

Analizlere göre, VR başlığı ilk yılında bir milyonun biraz üzerinde satış yapmıştı. Ancak, bu satışların yarısından fazlası ilk 6 haftada gerçekleşmişti ve geçtiğimiz tatil sezonundaki satışlar beklenenin altında kalmıştı. Hatta en yakın rakibi Meta Quest 2 ve 3’ün önemli ölçüde daha fazla satış yaptığı belirtiliyor. Her ne olursa olsun, Sony, PlayStation odaklı gelişmelere devam ediyor. Sevilen yapımların PC portlarının yanı sıra, PS VR2’nin çok yakında PC desteği kazanacağını göreceğiz. PS VR2’nin tekrar üretime geçeceği tarih henüz belirsiz olsa da, bu süreçte çeşitli indirimler ve fırsatlarla karşılaşabiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir