Sony PlayStation VR 2’de kısa bir durgunluk yaşandı. Ross Young’a göre, cihazın piyasaya sürülmesi 2023 yılına kadar ertelenecek. Detaylar burada!

Sony’nin orijinal PlayStation VR’ı 2016’nın sonunda piyasaya sürüldü ve üzerinden 6 yıl geçti. Şimdiye kadar, yeni VR2’nin çıkış tarihi ile ilgili sorular belirsizliğini koruyordu. Ancak bugün yeni söylentiler var.

Bu yılın Ocak ayında şirket nihayet VR 2’yi piyasaya sürme planlarını açıkladı ve bir ay sonra tasarımını açıkladı. Ancak Sony hiçbir zaman belirli bir çıkış tarihi belirlemedi, yalnızca bu yıl içinde piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu.

Minecraft’ın PlayStation VR sürümü bu ay sonu yayınlanacak

Doğruluğu hala şüpheli olsa da tedarik zinciri danışmanlarından Ross Young, PlayStation VR 2’nin önümüzdeki yıl çıkacağını bildiriyor. Gecikmeye neyin neden olduğu belli değil, ancak iddialar doğruysa, VR 2 2023’te piyasaya sürülecek gibi görünüyor. Ayrıca, yıl sonu tatillerinin olmaması da birim satışlarını büyük ölçüde etkileyecektir.

PlayStation VR 2’nin 2023’ertelenmsi gündemde

PSVR2, tek bir USB-C kablosuyla bağlanarak PlayStation 5 ile çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bu kablo, 4K HDR görüntüleri 90Hz veya 120Hz’de aktarabilecek. Cihaz, 110 derecelik daha geniş görüş alanı (100 derecelik orijinal FoV’den daha fazla) ve 2000 x 2040 piksel çözünürlüğe sahip iki OLED ekran (1920 x 1080 piksellik tek bir panele kıyasla) sayesinde daha net bir görüntü sunuyor. İki IR kamera ve foveated göz izleme tedavisi sunar.

VR kulaklıkların giderek daha popüler hale geldiği bir çağda, böyle bir gecikmenin şirket için ciddi yansımaları olabilir, ancak iddiaların nereden geldiği dikkat çekicidir. Sony’nin yakın zamanda bir VR2 durum açıklaması yayınlayıp yayınlamayacağı henüz bilinmediğinden gözler şirketin üzerine çevrilmiş durumda. Bu konuda daha net bilgilere sahip olmak için resmi açıklamayı beklememiz gerekecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir