Playstation’ın Türkiye distribütörü gün içinde resmi bir yazı yayınladı. Medyada, haber kanallarında her yerde Bilkom olacağına dair konuşmalar geçiyordu ancak durum bundan çok ama çok farklı…

Playstation ürünlerinin Türkiye’den geçilip çekilmeyeceği konusundaki merak, Playstation Türkiye distribütörü tarafından bugün bir nebze olsa sonlandırıldı. Playstation ürünleri, Türkiye’de uzun süredir gündemde olan bir konu haline gelmişti ve bu konuda kimsenin beklemediği bir gelişme yaşandı. Sony’nin Türkiye operasyonlarıyla ilgili yapılan çelişkili haberler, bu yılın başlarında Sony’nin Türkiye’den ürünlerini çekileceği ve resmi Playstation distribütörünün Bilkom olacağı şeklindeydi. Ancak bugün ortaya çıkan şok bir gelişme, bu beklentileri tamimiyle değiştirdi.

Yeni Playstation Türkiye distribütörü kim oldu?

Yeni Playstation Türkiye distribütörü kim oldu?
Yeni Playstation Türkiye distribütörü kim oldu?

Türkiye’deki resmi olarak Playstation’ın ürünlerini üretecek, dağıtımı ile ilgilenecek ve tedarik kanalında bir başka işletme arasında aracılık yapacak firma belli oldu bu isim açık bir şekilde önceki iddiaların aksine Bilkom değil, Tez Elektronik şeklinde açıklandı. Bilmeyenleriniz için belirtmekte fayda var Tez Elektronik, günümüzde Esse Grup çatısı altında faaliyet göstermekte olmakla beraber Mart 2017’den bu yana SONY DI ürün grubu Türkiye distribütörü olarak görev yapmaktadır.

Daha önceki çelişkili haberlerde, Sony’nin Türkiye’deki çalışmalarını tekrardan yapılandıracağı ve kamera dışındaki bölümlerin faaliyetlerini yıl sonuna kadar durduracağı belirtilmişti. Ayrıca, diğer ürünlerin dağıtımının Bilkom gibi firmalara devredileceği de açıklanmıştı. Ancak Tez Elektronik’in bu konuda seçilmiş olması bizi şu noktaya getiriyor; Playstation ‘un Türkiye’deki varlığını bir müddet daha sürdüreceği ve bu süreçte bir dizi değişikliklerin olabileceği anlamına geliyor.

Ayrıca Tez Elektronik’in yaklaşık 7 senelik bir geçmişiyle Sony DI ürün grubu Türkiye distribütörü olarak hizmet vermesi, şirketin oyun sektöründeki deneyimi ve başarısıyla ilgili bir güven unsuru olarak kabul edilebilir. Bu şok gelişme, Türkiye’deki Playstation kullanıcıları adına yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Sony’nin bu pazardaki stratejilerinde nasıl bir değişiklik yapacağı ise halen bir merak konusu. Oyun tutkunları ise, Tez Elektronik’in bu büyük sorumluluğu nasıl taşıyacağını ve Playstation deneyimini nasıl geliştirerek sunacağını heyecanla bekliyor. Eğer içerikler hoşunuza gittiyse yorumlar kısmında düşüncelerinizi belirtebilirsiniz! Daha fazla gündem haberleri için bizi takip etmeyi unutmayın…

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir