PlayStation açıklamasına göre PlayStation Plus oyunları AAA kalitesinde olmayabilir. Detaylar burada:

PlayStation Plus oyunları için demo oluşturacak

Tüm oyun dünyası PlayStation Plus hizmetinin başlatılmasını bekliyor. Ancak PlayStation’ın açıklaması beklendiği gibi gelmedi. Çünkü bütçede yapılan plana göre AAA oyunların kalitesi düşük olacaktır.

PlayStation Plus oyunları PS5 kalitesinde olmayabilir!

PlayStation’ın basın açıklamasına göre geliştiriciler oyunlarını PlayStation Plus hizmetine dahil etmeyi planlıyorlarsa bütçelerini kısmak ve AAA oyunlarının kalitesini düşürmek zorunda kalacaklar. Çünkü şirketin bütçesi yeterli değil. Bu açıklamayı yapan

PlayStation Manager Hiroki Totoki, yatırımcılarla yaptığı mali toplantısında şunları söyledi:

Rakiplerin stratejisi hakkında yorum yapmaktan kaçınacağım. Şu anki düşüncemiz, kaliteli ürünler için geliştirme maliyetlerine ve uygun Ar-Ge yatırımına sahip olmak. Bu, hem platformu iyileştirecek hem de uzun vadede işi iyileştirecek.

PS5’teki AAA tipi oyunları abonelik hizmetlerine sunarsak, bunun için gereken yatırımı azaltmamız gerekebilir. Bu durumdan endişeleniyoruz. Çünkü birinci taraf oyun kalitesini bozar. Bu nedenle, sağlam ürünlerin doğru şekilde tanıtılması için uygun geliştirme maliyetlerini harcadığımızdan emin olmak istiyoruz.

Yapılan bu açıklamadan sonra PlayStation CEO’su Jim Ryan da daha önce yaptığı açıklamaya benzer bir açıklama yaparak şunları dile getirdi:

Yaptığımız oyunlar büyüyor. Daha iyi ve güzel oluyorlar. Daha da zenginleşiyorlar. Ayrıca anlatı güçleniyor. Bu oyunları yayınlandıktan hemen sonra bir abonelik hizmetine sokmak bu erdemli döngüyü kırar ve şu anda yapabildiğimiz şekilde yatırım yapamayız. Yani, yapmıyoruz.

Aynı görüşme esnasında şirket tarafından gelen bir diğer açıklamaya göre ise şirket, birinci taraf oyunlara 40 milyar yen (kabaca 308 milyon dolar) daha bütçe ayırmak istiyor. Şirketin açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

Mevcut stüdyolarımızda birinci taraf yazılımları güçlendirmeyi amaçlayan yazılım geliştirme giderlerini yaklaşık 40 milyar yen artırmayı planlıyoruz. İleriye dönük olarak, birinci taraf yazılımımızı güçlendirerek ve bu yazılımı birden fazla platforma dağıtarak oyun işini büyütmeyi amaçlıyoruz.

Peki sizler şirketin bu kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce PlayStation Plus aboneliklerinin ücretini yükseltmemek için oyunların kalitesinden ödün verilmesi mi yoksa ek bir abonelik sistemiyle kaliteden ödün veremeyen oyunseverlere bir seçenek sunulması mı daha iyi olur?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir