Sony, gösterilerin tüm PlayStation Plus oyunları için kullanıcıların oyunları deneyimleyebilmesi için oyunların demo sürümlerinin geliştirileceğini söyledi. En az 2 saat olacak bu yapımları tüm Premium aboneleri oynayabilir

PlayStation Plus abonelik paketleri açıklandı

Geçtiğimiz günlerde güzel bir haber veren Sony, PS Now ve PS Plus abonelerinin ücretsiz olarak PlayStation Plus Premium abonelik sistemine geçeceğini ve daha uzun paket süresinin geçerli olacağını söyledi. Kullanıcıların PlayStation Plus oyunlarını ücretsiz deneyebilmeleri için geliştiriciler adına bir demo oluşturacağını söyledi.

Sony, PlayStation Plus oyun demoları oluşturmak istiyor!

Bir habere göre Sony, geliştiricilerden yeni PlayStation Plus premium hizmetine sunulan oyunlar için tanıtım yapmalarını istiyor. Ancak uygulama geliştiricilerin bu fikri çok ciddiye almadıkları söyleniyor.

Bu nedenle sorumluluk almak isteyen Sony, PlayStation ekibinden geliştirici adına bu demo oyun paketini yüklemesini istedi. Bu sayede stüdyolar daha az sorun yaşayacak ve kaynaklarını oyun geliştirmeye harcamayacak. Ancak bu durumda, demodan elde edilen gelirin yaratıcılara aktarılmayacağına dair bir uyarı olduğunu belirtmek gerekir.

Ayrıntılara bakıldığında oyun geliştiricisi Studio, konu hakkında bu hafta başlarında Sony ile iletişime geçtiklerini söyledi. Yapılan açıklamada belirlenen satış rakamı 34 dolar ve üzeri olan oyunlar için en az 2 saat sürecek bir demo yapılması talep ediliyor. Bu hizmet tüm Premium abonelerine 1 sene boyunca açık olacak. Ancak burada sanal gerçeklik oyunlarının yer almadığını da belirtmek gerekir.

Sony gelişmiş depolama alanı sunuyor!

Sony kısa süre önce PS Now ve PS Plus abonelerinin PlayStation Plus Premium’a ücretsiz olarak yükseltileceğini duyurdu. Bundan sonra birçok kişi, üçüncü taraf satıcılardan ve PlayStation Store aracılığıyla birkaç yıllık PS Plus kodlarını almaya başladı.

Ancak şirket durumu fark edip müdahale etti. Bu işlemin artık devre dışı olduğunu, hesapta kodun ayarlanamayacağını ve normal işlemlerin değişmeden devam edeceğini açıkladı. Bu nedenle, büyük bir ihtimalle mevcut tüm müşteriler önümüzdeki Haziran ayında PS Plus Premium’a yükseltilecek.

PlayStation Plus abonelerine pek çok hizmet sunan servisin bu hamlesinin oldukça yenilikçi ve oyuncu dostu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir