Oyun alanında başarılı isimlerinden Sony, PlayStation için “Xbox Game Pass” rakibi abonelik paketlerini resmi olarak duyurdu. Xbox Games Pass, oyun dünyasında genel olarak oldukça sevilen bir platformdur. Game Pass’te aylık abonelik ile 100’den fazla oyuna erişim sağlayabilir ve bu oyunları da seçtiğiniz pakete göre Xbox konsollar veya PC’de deneyimleyebilirsiniz. Game Pass, özellikle de bütçe sorunu olanlar için oldukça kaliteli bir seçenek olarak gözüküyor. Tam olarka bu noktada PlayStation tarafında da bir gelişme yaşanmış durumdadır. 

Intel, dünyanın en hızlı masaüstü işlemcisini duyurdu   

İlk olarak geçtiğimiz aylar içerisinde Spartacus kod adı altında geliştirildiği dile getirilen bu sistem, oyuncuların heyecanlanmasını sağlamış durumdadır. Sony’nin Xbox Game Pass rakibi, bir tane değil dört farklı paket halinde sunuluyor. Aylık olarak 10 dolar ödeyerek PlayStation Plus Essential abonesi olan oyuncular, her ay iki ücretsiz oyuna ulaşacak ve özel indirimler alacak, online oyunlara girebilecek ve oyun kartlarını da buluta kaydedebilecekler. Bu paket Game Pass değil PlayStation Plus devamı gibi hazırlanmıştır. Aylık olarak 15 dolar ödeyerek PlayStation Plus Extra abonesi olan oyuncular, Essential imkanlarına ek olarak sayıları 400’e ulaşan PS4 ve PS5 oyununa Game Pass’te olduğu gibi erişim sağlayabilecek. Burada diğer stüdyolarında yanı sıra PlayStation Studios imzalı özel oyunlar da sunulacak. Paketteki oyun kütüphanesi yeni çıkanlar ile beraber zaman zaman güncelleme alacaktır. 

27 2

Fakat burada Game Pass’teki gibi Sony özel yeni oyunlar için ilk günden itibaren erişime açılmayacak. Aylık 18 dolar ödeme yaparak PlayStation Plus Premium abonesi olan oyuncular, Essential ve Extra imkanlarına ek olarak, 340’dan fazla ekstra oyuna daha erişim sağlanabilecek. Burada ise bulut üzerinden aktarılacak olan PS3 oyunları yer alacak. Aynı zamanda orijinal PlayStation oyunları, PS2 ve PSP oyunları da indirerek ya da bulut üzerinden oynamak mümkün olacak. Bu paket içerisinde yeni oyunlar için demo deneme imkanı da olacak. Extra ve Premium paketlerde yer alacak olan oyunlar arasında Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 ve Returnal yer alacak. Aynı zamanda belirli pazarlarda PlayStation Plus Deluxe paketi de yer alacak. Bu Türkiye gibi pazarlar için olduğu düşünülen paketi bulut üzerinden aktarım yapılmayacak. Direkt olarak ise Premium abonelik paketinin imkanlarını sunacak olan paket için fiyat daha sonra aktarılacak. Sunulan paketlerin şu an için Türkiye fiyatı da belli olmuş değildir. Yeni yayınlar Haziran ayı itibariyle tam olarak kullanıma açılacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir