Intel, dünyanın en hızlısı olarak tanımladığı yeni masaüstü işlemcisini duyurdu. Tanıtımda fiyat ve işlemcinin piyasada olacağı tarih paylaşıldı’

AMD ve Intel’in işlemci dünyasında yaşadığı rekabet devam ediyor. Mart ayı itibari ile Intel’in rakibi AMD tarafından yapılan tanıtımda dünyanın en hızlı oyun işlemcisi tanıtılmıştı.  Ryzen 7 5800X3D olarak adlandırılan işlemci, tanıtım sonrasında piyasaya çıkış yapmış ve 5.5 GHz hızıyla sektörde tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Tanıtımın ardından karşı hamle Intel’den geldi. Intel tarafından yapılan açıklamalarda dünyanın en hızlı masaüstü işlemcisi olarak Core i9-12900KS işlemcisi tanıtıldı.

Intel Core i9-12900KS işlemcisi özellikleri neler?

Serinin önceki üyelerinden pek çok özelliği barındıran işlemci, 5 Nisan tarihi itibari ile piyasada olacak. İşlemcide kullanılan yeni teknolojiler, önceki serilere göre ciddi bir fark yaratılmasını sağlamış. İşlemci için fiyat bilgisini de paylaşan Intel, 739 dolardan başlayan fiyatlar ile yeni serinin satın alınabileceğini söyledi.

16 çekirdek, 24 iş parçacığı ve 30 MB L3 belliğe sahip olan Core i9-12900KS işlemcisi, böylece önceki serilere göre büyük bir fark içermiyor. Ancak işlemcide güç 125W’tan 150W’a arttırılmış. Geçişsiz çalışan bir işlemci olması, işlemcinin 2 çekirdeğinde 5.5Hz’e ulaşılmasını sağlıyor. Bu sayede Intel en iyi ve en hızlı işlemcilerinden birisini de ortaya çıkarabiliyor. Eski versiyonların geliştirilmiş bir versiyonu olarak da tanıtılan işlemcide özel 3D V-Cache teknolojisi kullanılmış.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir