Sony geriye dönük uyumluluk özelliklerini PlayStation 5’e dahil edilebilir. Eğer şirket bunu yaparsa düzinelerce PS3 oyununu PlayStation 5’te oynanabilir olacak.

Bildiğiniz üzere yakın zamanda yeni nesil oyun konsolları piyasaya çıktı. Bu etkileyici cihazların donanım açısından en büyük zaafı ise destekledikleri oyun sayısı. Ancak son bilgilere göre bu durum değişmek üzere. Sony hakkında yeni sızıntılar geriye dönük uyumluluk söylentilerini körükledi ve PS3 oyunlarının PS5’te görünme olasılığı kullanıcıları şimdiden epey heyacanlandırdı.

İddianın kaynağı ise bir oyuncu. Oyuncunun PlayStation Now (Sony’nin bulut oyun ve abonelik sistemi) logosu yerine belirli fiyat etiketleri olan PS3 oyunlarını keşfetmesi, Sony için işlerin gerçekten değişmek üzere olduğunun bir başka büyük göstergesi.

Sony, PlayStation 5’e geriye dönük uyumluluk getiriyor

1 1627856622 1 1 1

Jordan Middler, iddiayı destekleyen bir ekran görüntüsü yayımladı. Yayımlanan görselde PS5 mağazasında eski bir oyunlar yer alıyor. Ancak söz konusu sızıntının bir yazılım hatası olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Haber Birleşik Krallık perakendecilerinin PlayStation Now kartlarını satıştan kaldırdığı haberlerinden kısa bir süre sonra geldi. Benzer şekilde, PS Now kartının Amerika Birleşik Devletleri’nde kaldırıldığına dair haberler var. PS Plus ve PS Now’ın bir kombinasyonu olduğu söylenen Spartacus kod adlı PlayStation Game Pass rakibinin 2022 baharında piyasaya sürülmesi tesadüf değil.

PlayStation 5 satışları rekor kırmayı başardı

PlayStation Now, Xbox Game Pass’e benzer ve oyunculara çeşitli oyunlara anında erişim sunsa da Xbox Game Pass’in lansman tarihinde birinci taraf oyunları piyasaya sürme sözünü yerine getirmedi. Buna ek olarak, oyuncular çevrimiçi oyunlar oynamak ve her ay çeşitli oyunların keyfini çıkarmak için bir PS Plus aboneliği satın almaları gerekiyor.

Söylentiye göre Sony’nin yeni hizmeti üç katmanlı bir hizmet sunacak. İlk katman mevcut PS Plus’ın avantajlarını sunacak, ikinci katman PS4 ve nihayetinde PS5 oyunlarını içerecek ve ikincisi genişletilmiş demoları, oyun yayınlarını ve klasik PS1’i içerecek. PS2 dahildir, PS3 ve PSP başlıkları kitaplığa erişim imkanı sunacak. Fakat tüm bu iddiaların gerçek olup olmadığından emin olmak için şirketin yapacağı resmi açıklamayı beklememiz gerekecek gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir