PlayStation 5 satışları rekor kırmayı başardı - Haberler - indir.com

PlayStation 5 satışları rekor kırmayı başardı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-05 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji ve konsol üreticisi Sony, son nesil oyun konsolu PlayStation 5 satışları ile rekor bir kar elde etmeyi başardı. Şirket, bu zamana kadar toplamda 10 milyondan fazla PS5 satmayı başardı. Sony, PlayStation 5 konsolu sayesinde ilk çeyrekte büyük bir kar elde ettiğini açıkladı. Pandemi döneminde evlere kapanan kullanıcılar oyun, müzik, TV ve elektronik cihazlara olan ilgisini artırdı. Durum böyle olunca ise birçok teknoloji şirketi rekor satışlar yaparak kar etmiş oldular. Bununla beraber kürsel yarı iletken çip krizi de ortaya çıktı. Krizden etkilenen sektörlerden birisi de kuşkusuz oyun dünyası oldu. Ancak Japonya merkezli Sony’nin krizi iyi atlattığı gözüküyor.

PlayStation 5 satışları oldukça iyi gidiyor

PlayStation 5 serisi şimdiye kadar en hızlı satan modeller olduPlayStation 5 serisi şimdiye kadar en hızlı satan modeller oldu

Şirket, 2021 yılının ilk çeyreğinin mali sonuçlarını açıkladı. Buna göre veriler, PlayStation 5’in şirketin rekor satış yapmasında direkt olarak etki gösterdiği gözüküyor. Sony’nin oyunlar ve ağ hizmetleri bölümü, son yıllarda şirketin mali raporlarının önemli bir kısmını oluşturuyor. Oyunlar şirketin bu çeyrekteki en karlı kısmı oldu. 2021 yılının ilk çeyreği için 2.3 milyon PlayStation 5 donanım satışı gerçekleşti. Ancak bir önceki çeyreğe göre düşüş olurken, önceki çeyrekte 3.3 milyon PlayStation 5 satışı yapıldığı ifade ediliyor. Yaza girerken oyun satışlarında düşüş olurken, şirketin toplamda 10.1 milyon PS5 satışı yaptığı gözüküyor. Oyun yazılımı satışları da son çeyreğe göre artış gösterdi.

PS5 satışları düşse de, Sony’nin oyun bölümü için hale rekor kırmış olduğu gözüküyor. Öyle ki önceki tüm çeyreklerden daha fazla gelir elde etmeyi başardı. 2021’in ilk çeyreğinde PlayStation 4 satışları önceki çeyreğin yarısı kadardı. Oyuncular PlayStation 5 konsoluna yöneldikleri için PlayStation 4 oldukça az satmaya başladı. Şirket son çeyrekte satılan oyunların yüzde 71’nin dijital oyunlar ve 46.3 milyon PlayStation Plus abonesi olduğunu belirtiyor. Önceki çeyrekte ise 47.6 milyon aboneye sahip olduğunu açıklamıştı. Bu noktada da az bir düşüş yaşanmışa benziyor.

Mayıs ayında yapılan açıklamada ise yıl boyunca 14.8 milyondan fazla PS5 satışı yapmayı hedeflediklerini belirtiyorlar. Bakalım Sony, emin adımlarla ne seviyelere erişecek göreceğiz.


PlayStation 5 artık M2 SSD destekliyorPlayStation 5 artık M2 SSD destekliyor
PlayStation Now Ağustos 2021'de Ücretsiz Olacak Oyunlar AçıklandıPlayStation Now Ağustos 2021'de Ücretsiz Olacak Oyunlar Açıklandı

PAYLAŞ