OverGame ve Vatan Bilgisayar’da yapılan güncellemeler ile beraber PlayStation 5 (PS5) Türkiye Fiyatı değişmiş gibi gözüküyor. 2020 yılının son aylarına doğru tanıtımı yapılan ve satışa sunulan Sony PlayStation 5, o zamandan bu yana ciddi stok sorunları ile gündeme geliyor. 

Samsung Note serisi resmen rafa kalktı

Ülkemizde bakıldığında başlangıç olarak 8.299 TL fiyat etiketi ile duyurulan diskli sürüm, oyun konsollarına uygulanan ek gümrük vergisinin düşmesi ile 7.499 TL olarak revize edildi. Elbette ki oyun konsollarının karaborsa durumu, bu fiyatlardan satın almayı başaran kullanıcıları şanslı olarak görmek mümkündür. 2020 yılının sonlarından bu yana döviz kuru neredeyse iki katına çıkmışken, ve hatta bazen geçerken, PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital için de bir fiyat artışı olması beklenen bir durumdu. Elde edilen bilgilere göre konsolun ülkemizdeki fiyatları da değişti 

2

PlayStation 5 (PS5) Türkiye fiyatı 

Vatan Bilgisayar ve OverGame tarafından yapılan fiyat güncellemelerine bakılırsa PlayStation 5 Digital 9.999 TL, standart sürüm olan PlayStation 5 ise 11.999 TL olarak revize edilmiş gözüküyor. Yani yakın bir dönem içerisinde yeni stokların da ülkemize giriş yapması ile PS5 Dijital Sürüm için 9.999 TL, PS5 için 11.999 TL ödeme yapılması gerekebilir. Stoklardaki sorunların karaborsaya yansıması değerlendirilirse, resmi fiyatta yapılan artış karaborsa fiyatlarının da değişmesine sebep olacaktır. Bu durum karşısında kötü bir senaryoda değerlendirildiğinde karaborsa fiyatlarının da 20.000 TL civarında olduğunu görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Bu noktada şunu belirtmek gerekir ki PlayStation Türkiye konuyla ilgili olarak herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı, iki perakende şirketinin yapmış olduğu güncellemeler, resmi fiyatlarda değişiklik yapıldığının göstergesidir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir