Popüler oyun konsolu üreticisi Sony’nin en yeni konsolu olan Playstation 5’in satış fiyatları beklenen seviyenin altında ilerliyor. Playstation 5 satışları 20 milyon barajını aşarken, iki yıllık süreçte 21.7 milyon adet PS5 satışı gerçekleştiren Sony, PS Plus tarafında ise istediği seviyede olmadığını belirtiyor. 2020 yılında ilk defa duyurulan bu yeni konsol ailesi, stok sorunları yaşamaya devam ediyor. Playstation 5 konsolu 20 milyon barajını aşmayı sonunda başarırken, Sony’nin 31 Haziran’da sona erecek olan mali yıllık finansal sonuçlarına göre üç aylık kapsamda 2.4 milyon adet Playstation 5 satıldığı gözüküyor.

PlayStation 5’e 1440p desteği geliyor

PS5 satışları iki yılda 21.7 milyona erişti

135

Sony yeni oyun konsolu ile beraber Playstation operasyonlarının ilerleyişine yönelik mali raporları açıkladı. Yayınlanan mali detaylara göre Sony’nin oyun ve ağ hizmeti bölümünde düşüş yaşanırken, son çeyrekte 2.4 milyon Playstation 5 satışı gerçekleştiren Sony’nin 21.7 milyon rakamlarına eriştiği açıklanıyor. Geçtiğimiz yılın aynı çeyrek diliminde ise 2.3 milyon olan seviye bu yılın ilk çeyreğinde 2 milyon PS5 satışı gerçekleştiren Sony, satış rakamını 100 bin arttırdığı gözüküyor.

Playstation Plus tarafında ise düşüş yaşandığı bildiriliyor. PS4 ile PS5 için satılan toplam yazılım 47.1 milyon adet olduğu ifade ediliyor. Bir önceki mali yılın aynı seviyesinde ise 63 milyon civarında olduğu belirtiliyor. Playstation Plus tarafındaki bu düşüş bir önceki çeyrekte 47.4 milyon olan abone sayısı 47.3 milyona gerilediği gözüküyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir