Ülkelere göre PSN bölgeleri farklı içeriklere sahip oluyorlar. İstenilen bölgedeki içeriklere ulaşmak için ise o bölgeye ait bir PSN hesabına giriş yapmanız gerekiyor. Bu durum için ise PSN bölge değiştirme işlemi yapmanız gerekiyor. Ancak PSN bölge değiştirme nasıl yapılır? Diyorsanız, sizlere bu içeriğimizde bu sorunun cevabını vermeye çalışacağız. PlayStation Network hesapları farklı bölgelere ayrılmış olduğu için kullanıcılar arasında çeşitli farklara sebep olabiliyorlar. Her içerik her bölgede kullanılamıyor olabiliyor. Bu noktada örnek olarak Japonya bölgesinde daha fazla RYO türünde oyunlar olurken, ABD bölgesinde ise çok daha fazla yayın servisi yer alıyor.

PlayStation kullanıcıları bu soruna çözüm olarak ise birden fazla bölgeye kayıtlı olan bir PSN hesabı kullanmak olarak gerçekleştiriyorlar. Uzun süredir tercih edilen bu yöntemin çeşitli dezavantajları da bulunuyor. Gelin şimdi PSN bölge değiştirme nasıl yapılır? Sizlere bu içeriğimizde bunlardan bahsedelim.

PSN bölgesi nasıl değiştirilir?

2 1582294073
  • İlk adım buraya tıklayarak gerekli adrese gidin.
  • Başlat düğmesine tıklayın.
  • Başka hesaba bağlı olmayan bir e-posta adresi girin.
  • İleri’ye tıklayarak istediğiniz bölgeyi seçin.
  • İşlemler bittikten sonra hesabınızı doğrulama işlemi gerçekleştirin.
  • PlayStation konsolunuzun üzerinden yeni bir kullanıcı açın.
  • Oluşturmuş olduğunuz hesabı giriş yaparak kullanıcı ile ilişkilendirin.
  • Posta kodu sorusuna ise seçmiş olduğunuz bölgeden herhangi bir posta kodu girebilirsiniz.

PlayStation Network üzerinde şuan için bulunan bir PSN hesabınızın bölgesini değiştirmek gibi bir imkan bulunmuyor. Bu sebeple değiştirmek istediğiniz bölgeye yönelik yeni bir hesap açmak zorunda oluyorsunuz. PSN hesap açma işlemleri oldukça basit ve pratik bir şekilde gerçekleşirken, bu kullanıcılar PS Store üzerindeki ödeme noktasında kafalarında bazı soru işaretleri kalabiliyor. Öyle ki o bölgeye yönelik bir kayıtlı banka hesabı üzerinden PS Store alışverişi yapılabiliyor. Gelin şimdi bu sorunun ise nasıl aşılabileceğine göz atalım.

Başka bölgedeki PSN hesabından nasıl ödeme gerçekleştirilir?

3 1582294079

Yaşamış olduğunuz bölgeden farklı bir bölgede PSN hesabı açıktan sonra ödeme ve banka işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceği sorusu aklınıza gelmiştir. Bu noktada ise PlayStation hediye kartları kullanmak zorunda olacaksınız. PSN hesabınız örneğin ABD bölgesi için açıldıysa, alacağınız hediye kartında dolar yüklü olması gerekiyor. Söz konusu hediye kartını satın aldıktan sonra PS Store ana sayfasındaki kod girme kısmına basmanız gerekiyor. Daha sonra hediye kartı üzerindeki kodu girerek bakiyeyi PS Store hesabınıza dahil etmiş olacaksınız. Hediye kartını aktif ettikten sonra PS Store üzerinden dilediğiniz gibi alışveriş yapabilir veya PSN Plus üyeliği de satın alabilirsiniz.

Oyun dilleri bölgeye göre otomatik ayarlanıyor

Oyunların birçoğunun dil ayarı genelde oyun için menü üzerinden değiştiriliyor. Ancak bazı oyunlarda bu dil ayarı bölgeye göre otomatik olarak ayarlanıyor. Bu kapsamda ABD bölgesine ait bir hesapta satın alınmış oyun sadece İngilizce dilinde oynanabilir.

Birçok oyun dil ayarına imkan tanırken, bazı yapımların otomatik olarak ayarladığını bir dezavantaj olarak belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir