Play Store’da uygulama içi satın alma işlemleri nasıl devre dışı bırakılır? Bu yazımızda sizin için bu konuyu ele aldık.

Gittikçe daha fazla Android uygulaması Play Store’da ücretsiz olarak listeleniyor, ancak bunlardan tam olarak yararlanmak için uygulama içi satın alma işlemleri gerekiyor. Bu genellikle bir sorun değildir; örneğin, birçok uygulama reklamları kaldırmak için UİSA’ları kullanır, ancak bazen olabilir. Uygulama içi satın alımlar, oyun oynamaya devam etmek veya oyunda daha da ilerlemek için jetonlar veya güçlendirmeler için düzenli olarak ödeme yapmanız gereken, giderek artan sayıda oyunda yerleşiktir.

Candy Crush veya Clash of Clans gibi oyunların geliştiricileri için kazançlı bir iş, ancak PS4 veya Xbox One için tam konsol oyunu için ödediğinden çok daha fazlasını ödeyen kullanıcılar için de çok pahalı olabilir. Daha da kötüsü, bu oyunların çoğu çocukları hedef alıyor. Onlara bir süre oynamaları için telefonunuzu ödünç verirseniz, bunun bir maliyeti olduğunu bile anlamadan uygulama içi satın alımlar yaptıklarını görebilirsiniz. Neyse ki, bu kılavuzun gösterdiği gibi, Google Play Store’da IAP’leri kullanmanın bir yolu var.

Play Store uygulama içi satın alma devre dışı bırakma seçenekleri

Telefonunuzda veya tabletinizde Play Store uygulamasını açın ve soldan kenar çubuğunu kaydırarak açın. Ayarlar’a dokunun. Kullanıcı Kontrolleri bölümüne gidin ve Satın alma işlemleri için parola iste’ye dokunun.

Google play store uygulama geçmişi nasıl temizlenir?

Şifre seçenekleri

Tüm satın alma işlemlerinin nasıl yönetileceğine ilişkin üç seçenek vardır. Birincisi, Play Store üzerinden her satın alma işlemi yaptığınızda parolanızın girilmesini istemektir. Bu, hem normal şekilde uygulama, film, müzik vb. satın alma hem de uygulama içi satın alma işlemleri için geçerlidir. İkinci seçenek, parolayı son girdiğinizden bu yana 30 dakika geçtikten sonra girilmesini istemektir. Sonuncusu, asla şifrenin girilmesini gerektirmemektir. Bu, temel güvenlik nedenleriyle ve yanlışlıkla uygulama içi satın alımlardan kaçınmak için önerilmez. Parolayı bilen tek kişi siz olduğunuz sürece, ilk seçenek açıkçası en iyisidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir