Google play store uygulama geçmişi nasıl temizlenir? - Haberler - indir.com

Google play store uygulama geçmişi nasıl temizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-01 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Android işletim sistemi kullanıcıları için Google, bir takım depolamalar yapıyor. Tüm uygulamalar hakkında bilgi edinmek için kullanıcıların bugüne kadar herhangi bir cihaza kurmuş olması yeterlidir. Konu ile ilgili olarak ihtiyacınız olma ihtimaline karşı bir liste hazırlamak mümkündür. Google Play Store'da uygulama geçmişinin bulunmasını istemiyorsanız hazırlanan listeyi temizleyebilirsiniz. Uygulama geçmişini uygulama üzerinden silmek mümkündür. Ancak Google Play Store'a yapılan bir güncelleme ile artık bunu yapmak mümkündür. 

Play Store'daki uygulama geçmişi nasıl temizlenir?

İşlemlere başlamadan önce Google Play Store'un en son sürümünün telefonunuzda yüklü olup olmadığını kontrol edin. Eğer yüklü değilse son güncellemeyi edinerek başlayın. Android akıllı cihazınızda yüklü olan Play Store'un yapı numarasını kontrol etmek için uygulamayı açın, menü düğmesine basın ve ayarlar sekmesine ulaşın. Play Store'un ayarlarına girdikten sonra derleme sürümünü bulmak için ise aşağıya kaydırın. Derleme sürümü 3.9.16 veya daha yüksekse, uygulama geçmişini silmeye hazırsınız demektir. Fakat hala önceki sürümler üzerinden çalışıyorsanız cihazınız Play Store güncellemesini indirene kadar beklemeniz gerekir. 

Google Play Store'daki bazı uygulamalar kullanıcıların banka bilgilerini çalıyorGoogle Play Store'daki bazı uygulamalar kullanıcıların banka bilgilerini çalıyor

İkinci adım olarak ise yine Play Store sayfasını açın ve seçmek için menü düğmesine basın, buradan benim uygulamalarım kısmına girin. Burada, o anda akıllı cihazınızda yüklü olan tüm uygulamaların listesini gösterir. Herhangi bir uygulamanın güncelleme alması gerekiyorsa listenin ilk sıralarında gözükecektir. Burada ekran görüntüsüne erişmek için ekranı sağdan sola kaydırın. Üçüncü aşama olarak, tüm uygulamalarım bölümünde, şu an için akıllı cihazınızda bulunan uygulamalar da dahil olmak üzere Play Store hesabınız üzerinden yüklemiş olduğunuz tüm uygulamalar listesiyle karşılaşırsınız. Bu uygulama listeden kaldırmak için yanında yer alan sil simgesine dokunup işleme onay vermeniz gerekir. Yapacağınız işlemler sadece bu kadardır. Bu işlem ile beraber istediğiniz uygulama listeden kaldırılacak ve bir web tarayıcısı üzerinden erişim sağlanan Play Store sürümü de dahil olmak üzere cihazınıza yüklemiş olduğunuz uygulamalar listesinde de görünmeyecektir. 

 


Play Store'un komisyon bedeli yüzde 15'e düşüyorPlay Store'un komisyon bedeli yüzde 15'e düşüyor
Google Play Store tasarımı yenilendi: İşte yeni görüntüsüGoogle Play Store tasarımı yenilendi: İşte yeni görüntüsü
Google Play Store uygulamaların hızlı inmesini sağlayacakGoogle Play Store uygulamaların hızlı inmesini sağlayacak

PAYLAŞ