Kripto para piyasasının önemli isimlerinden Bloomberg analisti Mike McGlone, Bitcoin’in (BTC) 2018’e benzer bir dip seviyesi oluşturduğunu ancak farklı makroekonomik koşullar doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, kripto yatırımcılarını uyardı. 

Bloomberg bünyesinde yer alan kıdemli makro stratejisti Mike McGlone, Bitcoin’in (BTC) 2018’e benzer bir dip seviyesi oluşturduğunu fakat çok daha farklı bir makroekonomik koşullar doğrultusunda hareket ettiğini dile getirerek kripto para yatırımcılarını uyardı. 

“Bitcoin’in, 2018’e benzer ilerliyor”

Scott Melker’a konuşma yapan Bloomberg analisti Mike McGlone, Bitcoin’in 20 bin dolar aralığına doğru adım adım son rallisini, BTC’nin 2018’de 5 bin dolarda dibi görmesi ile karşılaştırarak şunları aktardı;

Küresel bazda piyasadan hala iyi nedenlerden dolayı likidite çekiliyor (tarihi, benzeri görülmemiş bir şekilde). Eğer hisse senetleri ve riskli varlıklar yükselirse, bu likiditenin merkez bankalarından dolayı kısıtlı şekilde kalması daha olası görünüyor. Size gösterdiğim grafikte, 2018’de 5 bin dolar dolar civarında olduğu gibi, 20 bin dolar civarında da potansiyel bir dip oluşumu göze çarpıyor. Aradaki en büyük fark, size beyaz renkle gösterdiğim federal fon vadeli işlemleri. O zamanlar Fed zaten gevşemeye başlamış, biz dibe vurmuş, daha yüksek seviyelere çıkmış ve ardından 2019’da sert düşmüştük.”

“Bitcoin’de yükselişi devam etmeyebilir”

McGlone, zorlu makro koşullar ve Federal Reserv’in (Fed) riskli varlıklar üzerinde aşağı yönde baskı kuran faiz artırma politikası nedeniyle lider kripto para birimi BTC’nin yükselmeye devam etmeyeceği konusunda uyarıda bulundu. Bitcoin’in rallisinin devam etmeyeceğini gösteren bir belirteç olarak NASDAQ’ın 200 haftalık hareketli ortalamasının altına düşme ihtimalinin olduğunu belirterek şunları aktardı;

NASDAQ, 200 haftalık hareketli ortalamasında. NASDAQ için 200 haftalık hareketli ortalama hesaplanabildiğinden beri bu seviyeyi yalnızca üç kez aştık. Ve bu olduğunda her seferinde Fed’in gevşemeye gittiği görüldü. En iyi son örnek 2008 yılıydı. Fed agresif bir şekilde gevşiyordu. Şu anda ise agresif bir şekilde sıkılaşıyor. Yani baktığınızda hiçbir piyasa için çok heyecan duymak mümkün değil. Biraz vakit tanımak gerekiyor. Büyük resim, evet, Bitcoin için gerçekten yükselişe işaret ediyor ancak bana göre bu, ayı piyasası olduğunu bildiğimiz bir piyasada sıçramalar yaşadığımız ve Fed’in ‘Üzgünüm, kum havuzunu elinizden alıyoruz, size geri vermiyoruz’ dediği, daha önce benzeri görülmemiş bir ortam.”

McGlone’un gösterdiği gibi 2022 yılı boyunca NASDAQ’ın Bitcoin ile yüksek korelasyon şeklinde ilerlediği ve neredeyse sürekli aynı doğrultuda hareket ettiği görüldü.

SoundHound, çalışanlarını işten çıkarıyor!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir