Google tarafından piyasaya sunulacak Google Pixel 7 serisinin beklenenden daha erken tarihte piyasada olabileceği belirtildi.

Google 2021 yılında Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’yu tanıttı. Yapılan tanıtım sonrasında gözler bir sonraki amiral gemisine çevrilirken Pixel 7 olarak piyasada yer alması beklenen modellerin ekimden önce tanıtılabileceği ortaya çıktı.

Normalde Ekim aylarında lansman gerçekleştiren şirket, sızdırılan lansman zaman çizelgesine göre Eylül ayında piyasaya çıkış yapabilir. Sızdırılan lansman tarihlerinin yanı sıra telefonlarda yer alacak bazı özelliklere de yer verildi.

Pixel 7 özellikleri neler olacak?

Önceki serilerde olduğu gibi yine 2 farklı versiyon olarak piyasaya sunulacak olan Pixel 7 serisinde Pixel 7’de 6.3 inçlik ekran, Pixel 7 Pro’da ise daha büyük bir ekran kullanılacak. 6.7 inç olarak belirlenmesi beklenen Pixel 7 Pro ekranı, böylece daha büyük ekran isteyenlere hitap edebilecek.

Pixel 7 Pro modeli üstelik 120 Hz ekran yenileme hızı ve LTPO panel ile desteklenecek. Buna karşın normal sürüm 90 Hz ekran yenileme hızı sunacak ve ekran LTPO olmayacak. Telefonların yeni neslinin Pixel 6’ya göre daha ince olması bekleniyor. Ancak bu incelik düşük batarya kapasitesinden mi yoksa yeni teknolojilerin kullanılacak olmasından mı kaynaklandığı henüz bilinmiyor.

Pixel 7 ile ilgili son dikkat çeken detay ise telefonlarda kullanılacak işlemci. Google Tensor adı ile piyasaya sunulan işlemciler ile desteklenecek olan yeni modellerde, Google’ın yeni işlemcilere yer vermesi bekleniyor. Ancak telefonda yer alacak işlemci için detay paylaşılmadı.

İşte Pixel 7 tasarımı

Tasarımda büyük değişiklikler yapmayan Google, küçük bir kaç değişiklik ile Pixel 7 serisini piyasaya sunacak. Yeni modeller için yapılan sızıntıda ise Pixel 7 görüntüleri şöyle; 

Pixel 7
Pixel 7 sızdırılan görüntüleri

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir