Pixel 6 ve Pixel 6 Pro adlandırılan yeni amiral gemilerini 2021 yılında piyasaya süren Google için şu anda yeni model Pixel 6a olacak. Yeni model için uzun zamandan beri çalışmalar yapan Google, tanıtıma oldukça yakın. Şirket, yaklaşmakta olan Pixel A serisi akıllı telefonun lansman tarihini henüz duyurmamış olsa da yeni raporlar Google Pixel 6a’nın bu yıl Mayıs ayında resmi olarak tanıtılacağını gösteriyor. Bugüne kadar sayısız sızıntı ile gündeme gelen ve pek çok özelliği şimdiden netlik kazanan Pixel 6a için 1 aylık bir süreç başlamış durumda. Mayıs ayı itibariyle tanıtılması beklenen Pixel 6a modeli, kullanıcılar için güçlü özelliklerle desteklenmiş ekonomik bir cihaz olacak.

Pixel 6a FCC’de görüldü

Telefon için son veriler FCC web sitesinden geldi. Listedeki belgeler, birden fazla modelle listelenen Pixel 6a’da kullanılabilecek özellikleri ortaya çıkardı. Listeye göre Pixel 6a tek bir versiyon olarak sunulmayacak. Versiyonlardan birisi 5G olarak bilinen mmWave 5G özelliğine sahip olacak.  Diğer versiyon ise 4G olacak.

11 Mayıs tarihi itibariyle Google tarafından düzenlenen Google I/O etkinliği tanıtım için uygun görülüyor. Pixel 5a modelinin tanıtılmadan 1 ay önce FCC’de listelenmiş olması, Mayıs’taki tanıtım iddialarını güçlendiriyor. Bu kapsamda FCC’de yeni görüntülenen Pixel 6a için 1 aylık süre takip edilerek Mayıs içinde tanıtım yapılması mümkün.

Pixel 6a hangi bölgelerde satışa çıkacak?

Geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan Pixel 5a modeli, beklentilerin aksine sadede Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’da kullanıma sunulmuştu. Yeni modelde ise değişliğe gidilmesi bekleniyor. Bu bakımdan iki ülke dışındaki daha fazla pazarda Pixel 6a modelinin satışı yapılabilir.

Pixel 6a özellikleri neler?

Tanıtım tarihinin yanı sıra telefonlarda yer alacak özellikler de merak ediliyor. Sadece sızıntılardan ibaret olan bilgilere göre Pixel 6a, 6.2 inç OLED ekrana sahip olacak. Ekran altı parmak izi sensörünün kullanılacağı telefonda, kamera özelliklerinin Pixel 5a ile aynı olması bekleniyor. Google tarafından geliştirilen Tensor işlemcileriyle desteklenecek olan Pixel 6a, günlük kullanımlarda ve yüksek performans istemeyen oyun ve uygulamalar dışında ideal bir performansa sahip olacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir