Google Pixel 6A akıllı telefonu Geekbench web sitesinde bazı önemli ayrıntılarla listelendi. Pixel 6A modelini 2022 yılında piyasaya sürmeye hazırlanan Google için çalışmaların büyük oranda tamamlandığı yeni rapor ile birlikte ortaya çıktı.

Uygun fiyatlı bir etiket ile piyasaya çıkması beklenen Google Pixel 6A, ilk olarak 2021 yılının Kasım ayında görselleri de sızdırılmıştı. Görsellerde Google Pixel 6A modelinin tasarımına yönelik ilk bilgiler paylaşılırken, resmi tanıtım öncesinde Geekbench listesinde telefonun yer alması pek çok özelliğin öğrenilmesini sağladı.

Google Pixel 6A özellikleri neler?

Google tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Google’ın Pixel 6A akıllı telefonunu Google Geliştirici Konferansı’nda tanıtması bekleniyor. Mayıs ayında gerçekleştirilen bu etkinlik her yıl Google’ın en önemli faaliyetlerinden birisi olduğu gibi zaman zaman yeni duyurular ve tanıtımlar da etkinlik kapsamında yer alabiliyor. Pixel 6A için şu anda en uygun tarih Mayıs ayında gerçekleştirilecek bu etkinlik olarak görülüyor.

Yapılan Geekbench testinde ise cihazın 2.80 GHz hızında çalışan 2 Arm Cortex-X1, 2.25 GHz hızında çalışacak 2 Arm Cortex-A76  ve 1.8 GHz hızında çalışan 4 yüksek verimli çekirdeğe sahip bir işlemci kullandığı görülüyor. Tensor GS101 olduğu tahmin edilen bu işlemci, telefonda çok büyük bir yenilik ve performans sunacak kapasitede değil. 6 GB RAM ve Android 12 işletim sistemi ile kutudan çıkacak telefonda grafik biriminde Mali-G78 GPU yer alıyor. Cihaz testlerden tek çekirdekli ve çok çekirdekli testlerde sırasıyla 1050 ve 2883 puan aldı. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir