Ekim ayında piyasaya sürülen Pixel 6 serisi için bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük güncelleme kullanıcılara gönderilmeye başlandı. Her iki versiyona da gönderilen mevcut yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılar cihazlarda ortaya çıkan pek çok hatayı artık giderme şansına sahip. Google, yeni güncellemeler için hazırladığı özel sayfada güncellemede yer alan tüm detayları uzun bir liste ile paylaşmış durumda.

Güncellemeler gönderilmeye başlandı

Güncelleme, paylaşılan takvime göre eski Pixel cihazlarından itibaren başlatıldı. Bu bakımdan Google Pixel 6 ve 6 Pro sürümleri için biraz daha beklenileceğini de duyurmuş oldu. Güncellemede dikkat çeken bazı yenilikler ise şöyle;

Google Pixel 6 serisinde özellikle parmak izi sensörünün çalışma sistemi kullanıcıların tepkisini çekmişti. Hızlı bir şekilde yanıt vermeyen ve kullanımda zorluklar yaratan bu soruna karşı Google yeni güncellemede parmak izi sensörü kararlılığı ve performansı için genel iyileştirmelerin yapıldığını duyurdu. 

Yine parmak izi tarayıcısında olduğu gibi cihazların kameralarında meydana gelen bazı hatalara yönelik de kapsamlı bir revizyona gidilmiş durumda. Kamera ön izleme ve yakalamada genel görüntü iyileştirilmesinin yapıldığını duyulan Google, üstelik kamera uygulaması için kararlılık ve performans odaklı pek çok iyileştirmenin de cihazlarda yapılacağını belirtiliyor. Ancak kullanıcıların özellikle gürültü konusunda yaşadığı sorunlara yönelik bir çözümün sunulmamış olması da dikkat çekici.

Güncelleme için Ayarlar> Sistem> Sistem güncellemesi adımlarının takip edilmesi yeterli. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir