Google tarafından geliştirilen Pixel 3 serisi için Şubat ayı güncellemesi ile birlikte destek sona erecek.

Google tarafından 2018 yılında piyasaya sunulan Pixel 3 ve Pixel 3 XL modelleri için resmi destek süresi sona eriyor. Google tarafından yapılan resmi açıklamalarda cihazların Şubat ayında son güvenlik güncellemesi alacağı ve yazılım desteğinin bu güncelleme ile sona ereceği ifade edildi.

Pixel 2 serisinde olduğu gibi Pixel 3 serisindeki desteğini uzatan Google, böylece bir süre daha kullanıcıları desteklemeye devam etmişti.

Google Son Güncellemesinde Neler Var?

Pixel 3 için Google tarafından yapılan açıklamalarda güncellemenin son güncelleme olduğu özellikle vurgulandı. Daha önce sürenin uzatılması, yeni dönem için beklenti yaratmış olsa böyle bir durumun yaşanmayacağı Google açıklaması ile kesinlik kazanmış oldu. Şubat 2022 olarak etkilenen yeni güncelleme 2 farklı versiyon ile gelecek. Pixel 3 serisi güncellemesindeki sürüm notları ise şöyle;

  • Pixel 3 XL: Android 12 — SP1A.210812.016.B1 (Telstra, Optus, Vodafone AU), SP1A.210812.016.C1
  • Piksel 3: Android 12 — SP1A.210812.016.B1 (Telstra, Optus, Vodafone AU), SP1A.210812.016.C1

Google Pixel 3 XL, daha büyük ekran için Google’ın ilk denemelerinden birisiydi. Çentik tasarım kullanıcılar tarafından eleştirilse de yazılımdaki hatalar daha büyük bir sorun olarak ortaya çıktı. Ancak telefonlardaki kamera özellikleri, Google’ın en büyük artılarından birisini kazanmasın sağlamıştı. Sonraki modellerde desteklenen gelişmiş kamera özellikleri, Pixel serisinin dikkat çekmesini kolaylaştırdı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir