Deep Nostalgia teknolojisini üreten, üretken yapay zeka ve yaratıcı medyada bir dünya lideri şirket olan D-ID, kullanıcıların, fotorealizm yapay zekalı (Al) bir insanla doğal bir şekilde yüz yüze konuşmasına olanak tanıyan ilk web uygulaması olan Chat.D-ID’yi piyasaya sürdü.

OpenAI’ın geniş dil modeli ChatGPT ile birleştiren Chat.D-ID, etkileşimli bir dijital insanın kullanıcılarla yüz yüze sohbet etmesini sağlar.

Photorealistic Yeni Uygulama: Chat.D-ID
Photorealistic Yeni Uygulama: Chat.D-ID

Geçen yıl D-ID, kullanıcıların tek bir fotoğraftan bir videoda yapay zeka tarafından oluşturulmuş kendi sunucularını oluşturmalarına ve video üretimi için gereken maliyeti ve çabayı azaltmalarına olanak tanıyan Creative Reality Studio platformunu piyasaya sürdü. Creative Reality Studio sistemindeki teknolojilerinden yardım alan D-ID, ileride kişilerin kendi karakterlerini oluşturmasına da imkân tanıyacak. 

D-ID CEO’su ve Kurucu Ortağı Gil Perry, “Teknolojimiz, yapay zekanın, dünyanın daha önce görmediği bir yönünü ortaya çıkarıyor. Metin arayüzünden yüz yüze konuşmaya geçiş, deneyimi daha etkili, eğlenceli ve ilgi çekici hale getirir ve insanların sunduğu bilgileri daha iyi anlamalarına yardımcı olur. Chat.D-ID ile AI ile yapılan görüşmeler, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve teknoloji topluluğunun ötesinde dünya çapında milyarlarca insan dahil olmak üzere çok daha geniş bir kitle tarafından erişilebilir hale gelecek” dedi.

Tek Bir Fotoğraftan Dijital Avatara

Mevcut tek yüz ve ses olarak Alice ile halen beta aşamasında olan uygulama, yakında kullanıcıların aralarından seçim yapabilecekleri çeşitli ön ayarlı avatarların yanı sıra kullanıcıların istedikleri herhangi bir portreyi yükleme olanağı sunacak. 

Chat.D-ID, kendi başına bir ürün olmasının yanı sıra, D-ID’nin yakın zamanda piyasaya sürülen akış yeteneklerinin etkileşimli bir gösterimidir. Bu tüketicilerle daha insani, ilgi çekici ve etkili bir şekilde etkileşim kurabilen foto gerçekçi dijital asistanlara olanak tanır.

Son olarak, kullanıcılar kişisel ChatGPT insan yüzleri olarak hizmet vermek üzere seçtikleri herhangi bir fotoğrafı yükleme olanağına da sahip olacaklar. Ancak, hiçbir ünlü veya tanınmış figüre izin verilmeyecektir. 

Önümüzdeki haftalarda, Chat.D-ID web uygulaması, kullanıcıların Harry Potter’daki Dumbledore gibi bir karakter oluşturmasına ve konuşmaları için doğru insan yüzünü seçmesine olanak tanıyacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir