PhonePo tarafından aktarılan bilgilere göre General Atlantic’ten 100 milyon dolar yatırım aldı. PhonePe, yaklaşık 3 ay önce General Atlantic liderliğinde 350 milyon dolar yatırım almıştı.

Hindistan’ın en önemli girişimleri arasında yer alan PhonePe, Walmart’tan 200 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. PhonePe, devam eden tur kapsamında yatırımlar almaya devam ediyor.

PhonePe, General Atlantic’ten 100 milyon dolar yatırım aldı. 350 milyon dolar ile başlayan şirket, devam eden yatırım turu kapsamında 1 milyar dolar yatırım toplamayı hedefliyor. General Atlantic’in devam eden yatırım turu kapsamında PonePe’ye yaptığı toplam yatırım ise 450 milyon dolar değerinde.

PhonePe’nin devam eden yatırım turu su an için 750 milyon dolar seviyelerinde. PhonePe’nin değerlemesi ise 12 milyar dolar seviyelerinde. Alınan 100 milyon dolarlık yatırımla birlikte PhonePe’nin bugüne kadar aldığı toplam yatırım 2,5 milyar dolara ulaştı.

Hindistan da en çok yatırım alan şirketlerden biri

PhonePe, 2015 yılında Husna Nc Engineer, Rahul Chari ve Sameer Nigam tarafından Hindistan’da kuruldu ve Hindistan’ın en çok yatırım alan fintech girişimi konumunda yer alıyor. PhonePe’nin rakip şirketleri ise Google Pay, WhatsApp ve Paytm.

Hindistan’da gerçekleşen mobil ödemelerin yüzde 50’si PhonePe üzerinden gerçekleşiyor. Platform içinde son 1 yılda gerçekleşmiş olan işlemlerin toplam büyüklüğü ise 1 trilyon dolara ulaşmış durumda.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir