Casus Yazılım: Birkaç Polonyalı muhalif grup, Pegasus casus yazılımının bulaştığını iddia ediyor.

Bu sorun, Toronto Üniversitesi’ndeki Citizen Lab Araştırma Grubu tarafından keşfedildi. Bu araştırma grubu Pegasus’u içermektedir. En kayda değer olay, Polonya Muhalefet Sivil Platformu başkanı Senatör Krzysztof Brejza’nın davasıydı.

Pegasus casus yazılımı günden güne daha tehlikeli oluyor

Krzysztof, 2019 seçimlerine giden altı ayda 33 kez cep telefonlarını tehlikeye attı. Araştırma grubu daha önce Pegasus’un Jamal Khashoggi’nin ölümü ve diğer gazetecilere karşı kullanıldığına dair kanıtlar bulmuştu.

Apple iOS 14.8 ile casus yazılımlarla mücadele etmeye çalışıyor

Citizen Lab ayrıca, Polonyalı muhalefet gruplarını temsil eden avukatlara ve mevcut iktidar partisi davasında yer alan savcılara karşı Pegasus casus yazılımının kullanıldığına dair kanıtlar buldu. Olay hakkında soru sorulduğunda, Polonya hükümeti bilgileri çıkarmak veya izlemek için herhangi bir casus yazılım kullanmayı reddetti.

Savunma Bakan Yardımcısı, “Polonya servisine ve açıklamasına kesinlikle güveniyorum. Servis, Pegasus sisteminin Polonya servisi tarafından kullanılmadığını açıkça belirtiyor.” Ülkemizdeki birini takip etmek veya soruşturmak. Hiçbir şey yapmak için kullanılmayacak “dedi. Wojciech Skurkiewicz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir