13 Kasım itibariyle sektör temsilcileri tarafından yapılan değerlendirmelerde PC sektörünün gelecek yılına dair umutlu olunmadığı görüldü. İşte detaylar.

PC sektöründe güçlü geçen bir yılın ardından 2022’de beklentilerin altında bir trend bulunuyor. Bu durum ise doğrunda sektör üreticilerini ekonomik anlamda zorlamış durumda. 2021 yılında pandemi etkileri ile doyma noktasına gelen sektörde yeniden okula ve işe dönüş ile birlikte talep ciddi oranda düşmüş durumda. 2022’nin dördüncü çeyreğinde de kötü bir performans tablosunun ortaya çıkması bekleniyor.

PC satışlarındaki düşüş devam ediyor

PC satışlarında beklentiler düşük

Quanta, Inventec, Pegatron ve Asus gibi sektör temsileri 2023’te sektörde keskin bir düşüş bekliyor. Bu konuda en iddialı ise Asus. Zira Asus’tan gelen açıklamalarda düşüşün yüksek oranlarda olacağı ve çift hanesi bir oranın beklendiği belirtildi. Düşüş mevsimsel talep yavaşlaması ile birleştiğinden daha yüksek bir düşüş bekleniyor. Dördüncü çeyrekte ise yüzde 15-20 oranında düşüş yaşandığı tahmin ediliyor.

Marka tarafında PC endüstrisinin ve küresel ekonominin karşı karşıya olduğu zorlukların nispeten ciddi olduğuna dikkat çeken ASUS, dördüncü çeyrekte endüstri talebinin aylık olarak düşmesinin beklendiğini kaydetti. Aylık ve yıllık bazda yüzde 20’den fazla düşüş yaşanabileceği belirtiliyor.

Acer’in başkanı Chen Junsheng ise PC endüstrisi pazarının gelecek yılın ortasında “dibe vuracağını” düşünüyor.

PC
Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir