Paribu, yerli bir tasarım stüdyosu olan SHERPA’yı satın aldığını duyurdu. Ocak 2022’de başlayan yeni bir dönemle birlikte Paribu kripto para düzenlemesiyle Türkiye’deki dinamikleri değiştirecek.

Ülkemizin en büyük kripto para borsaları arasında yer alan Paribu dün SHERPA tasarım stüdyosunu satın aldığını duyurdu. Webrazzi CEO’su Arda Sacred tarafından YouTube’da canlı olarak açıklanan ortaklık, Türkiye’deki kripto para camiasında heyecan yarattı. Çünkü böyle bir satın alma, Paribu’nun NFT ve metaverse gibi alanlarda çalışmaya devam edebileceği anlamına geliyor.

Fenerbahçe Token için Paribu ilk adımı attı!

Canlı yayın sırasında Ocak 2022’den itibaren yeni bir dönemle ilgili önemli duyurular yapıldı. SHERPA kurucusu Yakup Bayrak’ın yaptığı açıklamalarda bu sürecin nasıl başladığı anlatıldı. Paribu’dan “Geleceğin Dünyasını Birlikte İnşa Edelim”. Teklif şeklinde teklif aldıklarını belirten Bayrak, sürecin rekor sürede, sadece 4 günde tamamlandığını belirtti.

Paribu kripto para düzenlemesi

Paribu Kurucusu Yasin Oral da SHERPA’nın satın alınmasına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. “Türkiye pazarında gösterdiğimiz performans bizi global ölçekte de dikkat çeken bir duruma getirdi. Yerel pazardaki başarımızı global ölçeğe taşımak için çalışmalarımızı son hızıyla sürdürüyoruz. Globalleşme yolculuğumuzda her zaman odağımız pratik ve güvenilir olanı kullanıcılarımızla buluşturmak. Bu anlayış doğrultusunda kullanıcı deneyimine verdiğimiz önem, SHERPA’nın iştirakimiz olmasıyla farklı bir boyuta ulaşıyor. Alanında Türkiye’nin en yetkin kurumu olan SHERPA ile kullanıcılarımızın neyi, nasıl istediğini daha iyi analiz edecek, Paribu olarak büyümeye hız kesmeden devam edeceğiz.” ifadelerini kullanan Oral, bu satın almadan sonraki süreçte neler yaşanacağına da değinmiş oldu.

Paribu, SHERPA’nın satın alınmasının yatırımcıları nasıl etkileyeceğini özel olarak açıklamadı. Ancak satın almanın “dijital ürün ve hizmetler için kullanıcı deneyimi stratejilerinin oluşturulması ve tasarımı” ve diğer konulara odaklanacağına dair haberler var. Önümüzdeki dönemde satın alma daha çok gündemde olacak gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir