Bazı oyunlarda hangi DLC paketleri geliyor. Peki bu DLC’nin adı tam olarak nedir?

Büyük video oyunlarında neredeyse tüm sürümler, deneyiminizi geliştirmek için oyuna ekleyebileceğiniz içerik olan bir tür indirilebilir içerik (DLC) içerir. DLC’nin hangi formlarda mevcut olduğuna ve neden bu kadar yaygın olduğuna bir göz atalım.

DLC’ye “Delece” yani indirilebilir içerik yani indirilebilir içerik diyoruz. Bazı oyunlar için DLC paketleri mevcuttur. DLC, çoğumuzun muhtemelen farkında olmadığı bir kavramdır. Bu DLC nedir?

DLC nedir?

DLC, “İndirilebilir İçerik” anlamına gelir. Oyuncunun tam teşekküllü bir video oyununa yükleyebileceği ek dijital içerik. DLC, oyun içinde çevrimiçi olarak veya Steam veya Playstation Store gibi bir oyun platformu aracılığıyla dağıtılabilir. Bazen bedava Diğer zamanlarda, ayrı olarak satın almanız veya temel oyunla birlikte gelen paketlere eklemeniz gerekebilir.

DLC, çok çeşitli şeyleri kapsayabilir. Bazıları dış görünümler ve sesler gibi basit kozmetik değişikliklerdir, diğerleri ise oyunun ön saflarında yer alan yepyeni alanlar, hikayeler veya oyun mekaniği içerir.

Bazı içerik paketleri, yüzlerce saatlik ek çalışma zamanı ekler. DLC, geliştiriciler tarafından genellikle bir oyunu güncellemenin ve ilk sürümünden sonra aylar (hatta yıllar) boyunca oyuncularla etkileşim kurmanın bir yolu olarak kullanılır.

İndirilebilir içerik, birçok yönden genişleme paketlerinin doğal bir devamıdır. Oyun uzantıları kavramı, rol yapma ve kart oyunlarından türetilmiştir. Yayıncıların tamamen yeni bir oyun oluşturmadan içerik eklemesine izin verdiler. Genişletmeler genellikle bir oyunun ömrünü uzatan ve oyuncuların yatırım yapmasına izin veren öğeler, karakterler veya yetenekler içeriyordu.

Oyunlarda DLC ne anlama geliyor?

DLC, yalnızca oyun yayıncısı tarafından dijital olarak satılmaktadır. Genellikle bir konsol veya bireysel müşteri hesabıyla ilişkilendirilir; Bu, DLC’lerin fiziksel oyun diskleri olarak yeniden satılamayacağı veya satılamayacağı anlamına gelir. DLC’ye benzer bir konsept, çevrimiçi bir hizmet aracılığıyla etkinleştirilmesi gereken disk kilitli içeriktir.

Dying Light 2 ücretsiz DLC paketi Authority Pack geldi

Bazen şirketler, ek içerik indirmek için gereken kodla oyunların fiziksel kopyalarını yayınlar. Örneğin, Resident Evil Origins Collection’ın Switch sürümü, oyuncuların yeni Resident Evil sürümünü indirmek için bir kod girmesini gerektiriyor. Ayrıca yayıncıların ön sipariş bonuslarının, özel sürüm paketlerinin ve yeniden yayınların bir parçası olarak DLC sunması da yaygın bir uygulama haline geldi.

Hangi oyunlarda DLC var?

Bu piyasadaki herhangi bir oyun için olabilir. Yalnızca dijital ortamda elde edebileceğiniz bu içerikler; Steam, PSN, XBLA ve benzeri portallarda görebilirsiniz. DLC farklı şekillerde görüntülenebilir. Oyunda karaktere eklenen yeni bir kıyafet, bazen multiplayer’a yeni bir harita ekleyebiliyor, bazen de oyuna farklı bir hikaye ekleyebiliyor.

DLC örnekleri

Oyunlar tarafından sağlanan DLC türleri şunları içerir:

  • Ek karakterler, seviyeler ve zorluklar gibi yeni özellikler
  • Silahlar ve bonus görünümler gibi oyunu tamamlamanıza yardımcı olacak öğeler
  • Çeşitli özelliklere sahip kaplar
  • Oyun içi rastgeleleştirme ,
  • Sezonluk Geçişler, yaklaşmakta olan
  • DLC’ye erken erişim sağlar.

DLC tarihçesi

1997’de, geliştiricileri DLC standardizasyonu sayesinde aylık olarak yeni içerik yayınlamaya başladı. Birkaç yıl sonra Sega, Microsoft, Sony ve Nintendo, konsolları ve taşınabilir sistemleri için DLC’yi desteklemeye başladı. Guitar Hero ve Just Dance gibi franchise’lar, oyuncuları meşgul etmek için DLC’ye büyük ölçüde güveniyordu.

2000’lerin sonlarında, sosyal medya ve mobil oyunlar mikro dönüşüm kavramı üzerinde standartlaştı ve oyuncuların yeni içeriği tek bir dokunuşla hızlı bir şekilde indirmesini kolaylaştırdı. Bu nedenle geliştiriciler sürekli olarak oyuncuların satın alabileceği yeni özellikler eklemelidir. Günümüzde hemen hemen her büyük konsol veya mobil oyun, bir tür indirilebilir içeriği desteklemektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir