Bugünlerde herkesin oyun oynadığı doğrudur. Peki oyuncular en çok oyun içi satın alma işlemini hangi platformda yapıyor? Ayrıntılar burada.

Kumar endüstrisi şimdiye kadar inanılmaz bir ilerleme kaydetti. İlk başta sadece pikseller önemli grafiklerle tenis oynadı, ancak şimdi oyun oynamak başka bir hayat gibi görünüyor. Son yıllarda sadece gençlerin değil her yaştan insanın oyun oynadığı söylenebilir. Son yıllarda oyunların erişilebilirliğinin zirvesinden bu yana oyun sektörü, oyunları herkesin kullanımına sunarak değerini artırdı.

Yüz milyonlarca insan oyun oynuyor ve bugün piyasaya sürülen oyunların çoğunda oyun içi satın alımlar var. Bu satın almalar sayesinde oyun için ödeme yapsanız bile ekstra ödeme yapmak isteyebilirsiniz. Bu sadece sen değilsin. Yayınlanan raporlar, hangi platform oyuncularının en çok para harcadığını gösterir.

Oyuncular en çok mobil oyunlara harcıyor

Bir Newzoo anketi, kumar endüstrisinde kimin en çok para kazandığını ortaya koyuyor. Mobil, PC ve konsol platformlarında yapılan oyun içi satın alımların değerini görmek için raporu inceleyin. Bu rapora baktığımızda, mobil oyunların tek başına konsol ve PC’nin toplamından daha fazla satın alma yaptığını görebiliriz.

Sıkılmadan oynayabileceğiniz 24 mobil oyun

1 1627856622 1 1 1 1 1 1 1 1

Yüzdelere baktığımızda, mobil oyunların tek başına gelirin %52’sini oluşturduğunu görebiliyoruz. Mobil oyun harcamaları 2021 yılında 93,2 milyar dolar olurken, PC’ler 36,7 milyar dolar ve konsollar 50,4 milyar dolar olacak. Bu tutarların en düşüğünün PC olduğunu görebilirsiniz. PC gelirlerinin konsolların gerisinde kalmasının büyük bir nedeni var.

Oyunu PC’nizde oynarken modlar ve yamalar gibi topluluk içeriklerini kullanabilirsiniz. Bu nedenle, oyun geliştiricisinden ürün satın almaya gerek yoktur. Ancak konsol kapalı bir kutu olduğu için modlar sadece oyun geliştiricilerinden satın alınabilir. mobil oyunların çoğu ücretsiz oyunlardır, ancak sayı açıktır.

Oyuncular, oyun için ödeme yapmak yerine oyun içi öğeler için talep üzerine ödeme yapmayı tercih ediyor gibi görünüyor. Bu strateji diğer platformlara göre oldukça başarılıdır. PUBG’nin son zamanlarda PC’de ücretsiz oynanabilir hale gelmesi, PC oyunlarının da bu stratejiyi kullanmak istediğini gösteriyor.

Oynadığınız oyunlara hangi platformda daha çok para harcıyorsunuz? Yorumlarda görüşürüz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir